‘Blessure Gavi betekent ook goed Barcelona-nieuws’

Foto: ‘Blessure Gavi betekent ook goed Barcelona-nieuws’

Drama voor Barcelona: het kan hoogstwaarschijnlijk de rest van het seizoen geen beroep meer doen op Gavi. De blessure van de middenvelder zorgt er echter ook voor dat Vitor Roque eerder naar Spanje kan komen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Binnenhalen Barcelona van Roque

Afgelopen zomer legden de Spanjaarden tientallen miljoenen euro’s op tafel om Roque binnen te hengelen. Aangezien het Barcelona niet lukte om salarisruimte te vinden om de aanvaller in te lijven, besloot het hem nog een jaarlang bij Athlético Paranaense te laten voetballen en hem volgend jaar zomer pas te laten overkomen.

Blessure Gavi helpt transfer

Daar is mogelijk alsnog verandering in gekomen, zo melden Mundo Deportivo en RAC1. Gavi raakte tijdens de interlandweek bij Spanje geblesseerd en kan daarom het overige gedeelte van het voetbaljaar niet meer meedoen, zo is de verwachting. Het geeft Barcelona de ruimte om Roque alsnog in te schrijven.

Naar verluidt is het Barcelona toegestaan om 80 procent van de salarisruimte te gebruiken om de talentvolle aanvaller te laten overkomen. Het moet naar verwachting voldoende zijn om Roque eerder aan de selectie toe te voegen. Vanaf januari, wanneer de winterstop aanbreekt, zou hij de overstap kunnen maken.

Momenteel kampt Roque met een enkelblessure, maar waarschijnlijk is hij in het nieuwe kalenderjaar weer fit genoeg om te spelen. Na dertien speelronden staat Barcelona in LaLiga op de derde positie in de competitie, met een achterstand van 4 punten op koploper Girona. Real Madrid staat met 2 punten voorsprong op de tweede plek.

Gaat Roque in Barcelona slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie