Studio Voetbal-gasten tippen Ajax: “Iets meer geduld, brengt Ajax terug naar de top”

Foto: Studio Voetbal-gasten tippen Ajax: “Iets meer geduld, brengt Ajax terug naar de top”

Ibrahim Afellay en Arno Vermeulen denken dat Ajax er verstandig aan doet om te wachten op Erik ten Hag. De Nederlandse oefenmeester staat onder grote druk bij Manchester United, maar het is vooralsnog onduidelijk of de oefenmeester ook volgend seizoen nog aan het roer staat bij de Engelse topclub. Volgens de Studio Voetbal-gasten is Ten Hag de ideale man om Ajax er weer bovenop te helpen.

Afellay en Vermeulen tippen Ten Hag voor Ajax-trainerspositie

Graham Potter lijkt echter momenteel de favoriet te zijn, maar aan tafel bij Studio Voetbal vertelt Afellay dat het voor Ajax verstandig is om nog even te wachten met het aanstellen van een nieuwe trainer. “Als je iets meer geduld hebt, heb je grote kans dat Ten Hag vrijkomt.”

Volgens de voetbalanalist moet Ajax kijken naar echte ‘clubmensen’. “Ajax moet nu te allen tijde voor vertrouwde mensen kiezen, die de club een warm hart toedragen. In het verleden hebben ze de club, net als dit jaar, weggegeven aan buitenlanders. We hebben allemaal gezien hoe dat is afgelopen. Ze moeten mensen terughalen die het beste voor hebben met Ajax.”

Ten Hag heeft lijntjes met Kroes

Ook Vermeulen kan zich daar in vinden. “Ik denk echt dat ze Ten Hag het liefste terug willen hebben. Je hebt nog het probleem dat hij nog een FA Cup-finale moet spelen. Als hij die wint… Hoewel, Van Gaal won hem ook en was toen toch weg. De vraag is: wacht je inderdaad daarop? Ik denk wel dat hij het zou willen.” Volgens de voetbalverslaggever kan een deal snel gemaakt zijn. “Alex Kroes heeft natuurlijk binding met SEG, waar hij eigenaar van was. Ten Hag staat daar ook onder contract. Door dit soort lijntjes denk je: Ten Hag is veruit het meest logische. Hij zorgt er echt wel voor dat Ajax binnen één of twee jaar weer in de top van Nederland zit.”

Moet Ajax wachten op Ten Hag?

  • Ja, dat zou verstandig zijn
  • Nee, kunnen beter voor een andere trainer gaan
301+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie