Joao Félix laat FC Barcelona ontsnappen

FC Barcelona heeft zondagavond op de valreep drie punten bijgeschreven in de Spaanse LaLiga. De manschappen van Xavi Hernández verspeelden een comfortabele voorsprong bij Real Betis, maar stapten alsnog als winnaar van het veld: 2-3.

Hattrick voor Ferran Torres

Real Betis nam deze avond afscheid van voormalig PSV-sterkhouder Andrés Guardiola, die na een jarenlang dienstverband terugkeert naar Mexico. De geroutineerde middenvelder zag zijn inmiddels oud-teamgenoten na ruim twintig minuten de eerste tegentreffer slikken. Op aangeven van Pedrik tikte Ferran Torres eenvoudig de 0-1 op het scorebord in Sevilla.

Robert Lewandowski dacht FC Barcelona aan een grotere voorsprong te helpen. De Pool werkte simpel af, maar een vlagsignaal zette een streep door zijn treffer. De 0-2 verscheen in de 48ste minuut alsnog op het scorebord. Lamine Yamal schoot op de paal, waarna de bal precies voor de voeten van Torres viel.

Dubbelslag Isco niet fataal

In no-time gaf FC Barcelona de voorsprong uit handen. In de 56ste minuut maakte Real Betis de aansluitingstreffer via Isco, die doelman Iñaki Pena verraste met een hard schot. De voormalig speler van Real Madrid was de Barça-sluitpost drie minuten later opnieuw de baas. Na een voorzet vanaf de rechterflank lukte het Isco nog net om de uitgekomen Pena kansloos te laten: 2-2.

Met Frenkie de Jong in de gelederen wist FC Barcelona in de absolute slotfase alsnog een zege uit het vuur te slepen. João Félix werd in de negentigste minuut matchwinner door op schitterende wijze de 2-3 binnen te schieten, waarna Torres met zijn hattrick een spannende blessuretijd wist te voorkomen.

Scoreverloop: 0-1 (21′) F. Torres, 0-2 (48′) F. Torres, 1-2 (56′) Isco, 2-2 (59′) Isco, 2-3 (90′) J. Félix, 2-4 (90′) F. Torres