‘Barcelona-ster volgt voorbeeld De Jong’

Foto: ‘Barcelona-ster volgt voorbeeld De Jong’

Afgelopen zomer werd Frenkie de Jong onvriendelijk verzocht om te vertrekken bij FC Barcelona. De centrale middenvelder is één van de grootverdieners van de financieel noodlijdende club. De Jong hield de club aan hun contract. Dat lijkt een inspiratie te zijn geweest voor teamgenoot Ferran Torres.

‘FC Barcelona-speler Ferran Torres wijst transfer af’

Ferran Torres werd vorig seizoen voor ruim vijftig miljoen euro overgenomen van Manchester City. De oud-speler van Valencia weet bij FC Barcelona voorlopig geen blijvende basisplek af te dwingen. Barcelona zou daarom open staan voor een vertrek. De 23-jarige aanvaller heeft echter geen trek in een nieuwe transfer.

Spaanse media schreven al langer dat Torres één van de spelers zou zijn die mag vertrekken. Volgens Mundo Deportivo heeft de Spaanse buitenspeler een mogelijkheid op een terugkeer naar de Premier League naast zich neer gelegd.

Aston Villa had volgens het Spaanse medium een oogje op Torres. Bij Manchester City wist de Spaanse vleugelspeler geen basisplaats te veroveren na zijn transfer vanuit Valencia. Zijn tijd onder Pep Guardiola heeft wel voldoende indruk gemaakt om Aston Villa te laten informeren.

Voorlopig lijken The Villans verder te moeten kijken. Torres, die nog tot de zomer van 2027 vastligt in het Camp Nou, lijkt voorlopig weinig te voelen voor een vertrek. De 23-jarige vleugelspeler kwam dit seizoen nog tot ruim veertig duels in het shirt van Barcelona. Hoewel dat veel invalbeurten waren, is dat voor Torres nog geen reden om te moeten vertrekken.

Daarmee lijkt Torres voorlopig het voorbeeld van De Jong te volgen. Barcelona lijkt op zijn beurt daarmee nog meer miljoenen te zien verdampen – of Torres moet volgend seizoen een basisplek veroveren.

De buitenspeler kostte de club 55 miljoen euro. Tegenwoordig heeft Torres nog 30 miljoen euro van die marktwaarde over. Door het langlopende contract heeft Torres daarnaast nog genoeg tijd Barcelona, net De Jong dit seizoen, aan de overeenkomst te houden.

Fortuna Sittard
Go Ahead Eagles
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 april 2024 17:28.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie