Dani Olmo

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Dani Olmo

Dani Olmo is een aanvallende middenvelder, die ook als vleugelaanvaller uit de voeten kan. De international van Spanje is sinds januari 2020 te bewonderen bij RB Leipzig.

  • Olmo speelt momenteel voor RB Leipzig
  • Hij won twee keer de DFB-Pokal en één keer de Duitse Supercup
  • De middenvelder werd vijf keer landskampioen met Dinamo Zagreb
  • In de jeugd speelde Olmo voor Espanyol en FC Barcelona
  • In 2019 debuteerde hij als A-international van Spanje

Clubcarrière

Olmo werd op 7 mei 1998 geboren in het Spaanse Terrassa, in de provincie Barcelona. De aanvallend ingestelde voetballer begon zijn carrière in 2006 binnen de jeugdopleiding van Espanyol. Al na een jaar stapte hij over naar rivaal FC Barcelona, waar hij tot en met 2014 zijn voetbalkunsten vertoonde. Vanwege de concurrentie van Xavi Hernández, Andrés Iniesta en Sergio Busquets was het uitzicht op een doorbraak in Camp Nou echter minimaal.

Dinamo Zagreb

Zonder één officiële wedstrijd in de A-selectie vertrok Olmo in 2014 bij FC Barcelona. De Catalaan zorgde voor een verrassing door over te stappen naar de Kroatische topclub Dinamo Zagreb, waar hij de laatste fase van de jeugdopleiding doorliep. In februari 2015 maakte hij zijn officiële debuut in de competitiewedstrijd tegen stadgenoot Lokomotiva Zagreb (2-1 overwinning). Tot en met het seizoen 2015-2016 bleef Olmo’s aandeel beperkt tot zeven officiële wedstrijden en één doelpunt.

In de tweede helft van het seizoen 2016-2017 veroverde Olmo een basisplaats bij Dinamo Zagreb. De middenvelder beschaamde het vertrouwen van de technische staf niet en eiste een belangrijke status op in de Kroatische hoofdstad. Tot zijn vertrek begin 2020 werd Olmo in 124 officiële wedstrijden ingezet. Dit leverde een prima moyenne op: 34 doelpunten en 28 assists. In Zagreb werd hij tweemaal verkozen tot Speler van het Jaar, maar belangrijker nog: hij veroverde er vijf landstitels en drie bekers.

(Pro Shots)

RB Leipzig

In januari 2020 maakte Olmo voor circa 22 miljoen euro de overstap van Dinamo Zagreb naar RB Leipzig. De Spaanse middenvelder debuteerde op 1 februari 2020 in de Bundesliga-wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (2-2). Acht dagen later mocht de nieuwkomer voor het eerst starten en die basisplaats heeft hij sindsdien vrijwel niet meer afgestaan. Wel moest Olmo vooral in het seizoen 2022-2023 relatief veel wedstrijden toekijken als gevolg van blessures.

Olmo speelde op 12 augustus 2023 misschien wel de beste wedstrijd uit zijn carrière. In de strijd om de Duitse Supercup maakte hij hoogstpersoonlijk het verschil door Bayern München met een hattrick over de knie te leggen (3-0 zege).


(Pro Shots)

Interlandcarrière

Olmo debuteerde op 15 november 2019 in de nationale ploeg van Spanje, dat in de EK-kwalificatiefase een 7-0 overwinning behaalde op Malta. De debutant nam zelf de 5-0 voor zijn rekening. Sindsdien is de middenvelder annex aanvaller op twee eindtoernooien actief geweest: het EK van 2021 (uitschakeling in de halve finale) en het WK van 2022 (achtste finale). Op 23 november 2022 maakte Olmo tegen Costa Rica zijn eerste WK-treffer en droeg daarmee bij aan een nieuwe zevenklapper.

In 2023 won Olmo de Nations League met Spanje.

Laatste update: 12 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie