Alejandro Baldé

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Alejandro Baldé

Alejandro Baldé is een Spaanse linksback met Domicaans bloed. De international van Spanje speelt sinds 2011 voor FC Barcelona, waar hij als jeugdexponent is doorgebroken.

  • Baldé speelde momenteel voor FC Barcelona
  • De linksback werd in 2023 kampioen van Spanje
  • Hij scoorde in de kampioenswedstrijd tegen Espanyol
  • Baldé debuteerde op het WK 2022 als Spaans international

Clubcarrière

Alejandro Baldé Martínez werd op 18 oktober 2003 geboren in Barcelona. Hij is een zoon van een Guinee-Bissause vader en een Domincaanse moeder. Op jonge leeftijd kwam de vleugelverdediger uit voor CE Saint-Gabriel en Espanyol, maar al in 2011 werd hij op achtjarige leeftijd toegevoegd aan de jeugdopleiding van FC Barcelona (La Masia). Baldé werd al in de hoogste jeugdelftallen bestempeld als de toekomstige opvolger van Jordi Alba.

Doorbraak bij Barcelona

Baldé debuteerde op 22 november 2020 in het profvoetbal. Namens de B-ploeg van FC Barcelona mocht de Catalaan opdraven in de Segunda División B-wedstrijd tegen CE L’Hospitalet (2-0 nederlaag). Zestien minuten voor tijd viel hij in voor Nico González. Baldé mocht vanaf dat moment regelmatig opdraven voor het tweede team, waarvoor de linksback in totaal 31 officiële wedstrijden afwerkte.

(Pro Shots)

In de zomer van 2021 mocht Baldé van toenmalig FC Barcelona-coach Ronald Koeman meedraaien in de oefencampagne. Daags na zijn officieuze debuut in de hoofdmacht verlengde de vleugelverdediger zijn contract tot medio 2024, met daarin een gelimiteerde transfersom van 500 miljoen euro. Deze verbintenis werd in oktober 2023 opengebroken tot de zomer van 2028.

Baldé debuteerde op 14 september 2021 in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München (3-0 nederlaag) officieel voor FC Barcelona. Zijn eerste doelpunt maakte de Catalaan op 14 mei 2023 in de met 2-4 gewonnen stadsderby tegen zijn oude club Espanyol. Het werd een onvergetelijke avond voor Baldé, aangezien zijn team zich verzekerde van de Spaanse titel. De festiviteiten op het veld moesten echter snel worden afgebroken toen aanhangers van de thuisclub het veld op renden.


Interlandcarrière

Baldé doorliep vanaf de Onder 16-selectie alle vertegenwoordigende jeugdelftallen van Spanje. Zijn debuut voor de nationale ploeg volgde op 23 november 2022 in de WK-wedstrijd tegen Costa Rica, dat met 7-0 opzij werd gezet in de groepsfase. Bondscoach Luis Enrique gunde hem ook in de drie daaropvolgende WK-duels speeltijd, waaronder de na strafschoppen verloren achtste finale tegen Marokko.

In 2023 behoorde Baldé niet tot de Spaanse selectie voor de Final Four van de Nations League. Zijn land won het mini-toernooi in Nederland, maar door een blessure kon hij niet aantreden.

Laatste update: 16 oktober 2023

Meer nieuws over Alejandro Baldé

23:49
95+
‘Barcelona weet groot talent langer te binden’
22:50
155+
FC Barcelona kampioen van Spanje
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie