Lewandowski bezorgt Barça benauwde zege

FC Barcelona is zondagavond ontsnapt aan nieuw puntenverlies. De manschappen van Xavi Hernández kregen de zege niet cadeau, maar Osasuna ging alsnog door de knieën: 1-2.

Pool maakt het verschil vanaf elf meter

Frenkie de Jong begon in Pamplona in de basis bij FC Barcelona. De middenvelder kreeg een goede mogelijkheid om de score te openen, maar had de pech dat zijn inzet op de paal eindigde. Ondanks het Catalaanse veldoverwicht moest doelman Marc-André ter Stegen meermaals in actie komen om een achterstand te voorkomen.

FC Barcelona mocht Ter Stegen weliswaar bedanken, maar maakte de meeste aanspraak op een doelpunt. Vlak voor rust kreeg de regerend titelhouder van Spanje loon naar werken. Jules Koundé kopte de bal overtuigend achter doelman Aítor Fernández.

In de tweede helft was het wachten op een tweede treffer voor FC Barcelona. Robert Lewandowski leek daarvoor te zorgen, maar zijn inzet bleek net op tijd te zijn gepareerd door Fernández. In plaats daarvan viel kort daarna de gelijkmaker: Ezequiel Ávila liet Ter Stegen ditmaal wel kansloos.

Na iets meer dan tachtig minuten viel het kwartje dan toch aan de goede kant voor FC Barcelona. De doorgebroken Lewandowski werd onreglementair onderuit gehaald door tegenstander Alejandro Catena, die pas na een gele kaart voor De Jong (voor protesteren) en een VAR-ingreep met rood van het veld werd gestuurd. Lewandowski bleef uiterst koel en schoot zijn team naar de zege.

Scoreverloop: 0-1 (45′) J. Koundé, 1-1 (76′) E. Ávila, 1-2 (86′) R. Lewandowski (strafschop)