Frankrijk vol respect voor stuntploeg Marokko: “Ze verdienen het om hier te staan”

Foto: Frankrijk vol respect voor stuntploeg Marokko: “Ze verdienen het om hier te staan”

De Franse nationale ploeg kijkt met veel respect naar de prestaties van Marokko. De titelverdediger dit WK neemt het woensdag in de halve finale op tegen de verrassing van het toernooi. Jules Koundé is vol lof over de tegenstander.

Marokko eindigde bovenaan in de groep met België, Kroatië en Canada. Vervolgens bond het de grote voetballanden Spanje en Portugal aan de zegekar. De Leeuwen van de Atlas kregen pas één treffer tegen dit WK. “Dit team mag je geen verrassing meer noemen. Ze hebben een uitzonderlijke koers afgelegd om hier te komen en hebben zeer, zeer grote landen verslagen”, liet Koundé optekenen bij de vooruitblikkende persconferentie.

“Marokko heeft een zeer goede prestatie neergezet. Ze verdienen het om hier te zijn”, vervolgde de verdediger van Les Bleus. “Ze spelen in een zeer compacte organisatie. De linies staan heel dicht op elkaar en ze hebben steeds druk op de bal. Daarnaast zijn ze erg goed georganiseerd en spelen ze zeer agressief.”

Collectieve kracht

De teamgeest van Marokko is prijzenswaardig. “Ze halen een soort collectieve kracht met elkaar naar boven. Het is een verenigd team. Maar ze hebben ook gewoon veel kwaliteiten, waardoor ze in de counter enorm gevaarlijk zijn. Veel spelers kunnen een individuele actie maken, terwijl ze ook nog eens gevaarlijk zijn met standaardsituaties. Ik verwacht veel weerstand en een lastige wedstrijd”, blikte de 24-jarige speler van Barça vooruit.

Marokko wordt elke wedstrijd gesteund door tienduizenden fans. Daarmee zijn de Fransen ruim in ondertal. “Dat geeft een speciale tint aan deze wedstrijd. En ook in Frankrijk zijn er veel Marokkanen, wat het bijzonder maakt. Ze zorgen voor een geweldig feest. Hopelijk wordt het een geweldige avond voor iedereen.”

2-1 voor Frankrijk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kijk jij ook zo graag naar de Marokkaanse ploeg?

  • Ja, wát een teamspirit!
  • Niet mijn favoriete voetbal…
97+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie