Franse voetbalbond ontketent grote rel

Foto: Franse voetbalbond ontketent grote rel

Mahamadou Diawara heeft het trainingskamp van Frankrijk Onder 19 verlaten. De 19-jarige middenvelder is het oneens met de nieuwe reglementen die de voetbalbond heeft opgesteld.

Diawara vertrekt bij Frankrijk Onder 19

De bond is van mening dat het vasten tijdens Ramadan voor lagere prestaties in de sport zorgen en heeft dan ook nieuwe regels opgesteld. Zo is het vanaf heden verboden om tijdens Ramadan te vasten wanneer spelers bij hun nationale ploeg zijn. Deze regels gelden vanaf de Onder 16.

Meerdere spelers zouden geschokt gereageerd hebben op het nieuws. Zij voelen zich niet prettig bij het statement en vinden dat hun religie onvoldoende geaccepteerd wordt. Desondanks hebben de meeste spelers naar verluidt besloten om gewoon bij hun nationale ploeg te blijven.

Diawara besloot echter anders, zo meldt ESPN. Volgens de speler van Olympique Lyon, die dit voetbaljaar in de Franse competitie viermaal in het basisteam stond en zesmaal inviel, zijn de nieuwe regels onbegrijpelijk. Hij vertrok dan ook direct uit het team en zit inmiddels weer bij zijn werkgever.

Reactie van voorzitter Diallo

Philippe Diallo is zich van geen kwaad bewust. De voorzitter van de Franse voetbalbond vertelde aan Le Figaro dat een religie nooit de prestaties van een atleet mag beïnvloeden en vindt het niet meer dan logisch dat er afspraken worden gemaakt. Voorlopig lijkt het er dan ook niet op dat de Franse voetbalbond zich bedenkt.

Is de reactie van Diawara begrijpelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
350+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie