Geen zorgen om Mbappé: “Daar bemoei ik me niet mee”

Foto: Geen zorgen om Mbappé: “Daar bemoei ik me niet mee”

Didier Deschamps maakt zich geen zorgen over de situatie van Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain. De Franse steraanvaller komt recent onder Luis Enrique minder aan spelen toe, maar daar wenst de bondscoach zich niet mee te bemoeien.

Didier Deschamps reageert luchtig op situatie Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain

Nadat duidelijk werd dat Mbappé bezig is aan zijn laatste maanden bij PSG, haalde Luis Enrique de aanvaller meerdere keren vroegtijdig naar de kant of liet hij hem zelfs niet starten. De Spaanse coach gaf al toelichting op deze keuzes, dat beleid was tijdens het persmoment van Deschamps donderdag wederom onderwerp van gesprek.

Maakt Deschamps zich zorgen om zijn vedette? “Nee, integendeel”, lachte hij. “Het is essentieel dat een speler fris aan een groot toernooi begint. Week na week drie wedstrijden spelen, veroorzaakt vermoeidheid. En een gebrek aan ritme zal het probleem niet zijn voor Kylian. Luis Enrique zei eerder dat hij zich niet met mijn zaken bemoeit en ik steek mijn neus niet in de zijne.”

EK én Olympische Spelen?

Daarnaast gaat het in Frankrijk ook veel over de aanstaande Olympische Spelen in Parijs. Of Mbappé naast het EK komende zomer ook aan de Spelen meedoet is een terugkerend onderwerp. Deschamps laat die keuze over aan Thierry Henry, de bondscoach van Jong Frankrijk. “Maar ik weet uit ervaring dat het voor een speler mentaal en fysiek lastig is om twee grote toernooien achter elkaar te spelen.”

Daarnaast hebben de clubs ook een belangrijke stem bij de deelname van hun spelers aan de Spelen. Het voetbaltoernooi staat niet op de FIFA-kalender, waardoor clubs kunnen weigeren hun spelers af te staan. “Franse clubs zullen wellicht meewegen dat het in Parijs is, maar de vraag is hoe buitenlandse clubs daarover denken. Maar mijn steun heeft Thierry.”

Zorgen om Mbappé?

  • Ja, hij hoort alles te spelen
  • Nee, niks aan de hand
50+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie