Overtuigend Duitsland geeft Frankrijk stof tot nadenken

Foto: Overtuigend Duitsland geeft Frankrijk stof tot nadenken

Duitsland heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan. Het team van Julian Nagelsmann speelde tegen Frankrijk een ijzersterke wedstrijd en ging met een overtuigende zege (0-2) naar huis.

Duitsland veel sterker dan Frankrijk

In aanloop naar het Europees kampioenschap in eigen land heeft Duitsland het niet makkelijk, maar tegen Frankrijk was daar weinig van te merken. Binnen acht seconden stond het namelijk al op een voorsprong. Florian Wirtz ontving de bal van Toni Kroos en haalde van 30 meter overtuigend uit: 0-1.

Het doelpunt gaf Duitsland het vertrouwen dat het nodig had. Frankrijk had veel moeite met het spel van de bezoekers en kreeg het bovendien niet voor elkaar om Kylian Mbappé in zijn kracht te gebruiken. Duitsland stond simpelweg goed opgesteld en voorkwam veelvuldig dat de aanvaller werd bereikt.

Daarmee maakte het de thuisploeg vleugellam. Vlak na de theepauze kwam Duitsland dan ook op een verdiende 0-2 voorsprong. Een schitterende pass van Wirtz kwam terecht bij Jamal Musiala. Hij wist op zijn beurt Kai Havertz te bereiken, die van dichtbij een niet te missen kans kreeg.

Nederlands elftal is dinsdagavond gewaarschuwd

Het zorgde eveneens voor de eindstand van de wedstrijd, waardoor Duitsland met vertrouwen richting het duel van komende dinsdag tegen het Nederlands elftal gaat. De ploeg van Ronald Koeman wist op zijn beurt vrijdagavond Schotland met 4-0 te verslaan. Oranje had het echter een stuk moeilijker.

Scoreverloop: 0-1 (1′) Florian Wirtz, 0-2 (49′) Kai Havertz

Wint Duitsland komende zomer het EK?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
270+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie