De tegenstanders, stadions en data van Oranje op het EK

Foto: De tegenstanders, stadions en data van Oranje op het EK

Het Nederlands elftal gaat proberen om na 1988 weer Europees kampioen te gaan worden. Eerst wacht natuurlijk de groepsfase op het EK 2024 in Duitsland. Wie zijn de eerste tegenstanders van Oranje, wanneer speelt Nederland en in welke stadions? SoccerNews legt het voor je uit.

SN legt uit tegen welke tegenstanders Oranje speelt op het EK 2024

Het EK 2024 gaat beginnen op 14 juni en duurt precies een maand. Het Nederlands elftal trapt op 16 juni het Europese landentoernooi af. Ruim daarvoor moet bondscoach Ronald Koeman zijn EK-selectie inleveren. Hij mag slechts 23 spelers selecteren deze keer en daar baalt hij erg van.

Wie zijn de tegenstanders van Oranje op het EK?

Het duurde even, maar inmiddels is ook bekend wie de derde tegenstander van Oranje wordt op het EK: Polen. Zij versloegen achtereenvolgens Estland en Wales om zo dat felbegeerde EK-ticket te bemachtigen. Zij zijn niet de derde, maar de eerste tegenstander op het EK. Het Nederlands elftal opent zijn EK namelijk tegen de Polen. Verder zijn Frankrijk en Oostenrijk de opponenten in Groep D van het EK.

Groep D
Polen
Nederland
Oostenrijk
Frankrijk

Wanneer speelt Nederland op het EK 2024?

Oranje begint het EK op zondag 16 juni om 15.00 uur tegen Polen. Vervolgens wacht Frankrijk op vrijdag 21 juni (21.00 uur). De laatste groepswedstrijd van het Nederlands elftal is op dinsdag 25 juni om 18.00 uur. Dan is Oostenrijk de tegenstander.

Wedstrijden Nederlands elftal
Zondag 16 juni 15.00 uur: Polen – Nederland
Vrijdag 21 juni 21.00 uur: Nederland – Frankrijk
Dinsdag 25 juni 18.00 uur: Nederland – Oostenrijk

In welke stadions op het EK 2024 speelt Nederland?

We hopen natuurlijk dat Oranje verder gaat na deze Groep D. Dan moet Nederland in Keulen (beste nummer 3), Gelsenkirchen (beste nummer 3), Düsseldorf (nummer 2 van de groep) of München (groepswinnaar) spelen. Dat is dus allemaal nog onzeker, maar wat wel zeker is zijn de stadions waarin Oranje de groepsfase speelt.

Nederland opent het EK in Hamburg tegen Polen in het Volksparkstadion, het stadion van Hamburger SV. Dan volgt Frankrijk en daar tegen hoopt Xavi Simons furore te maken. Nederland speelt dan namelijk in het stadion van de club van Simons: Red Bull Leipzig. Na de wedstrijd in de Red Bull Arena volgt de clash tegen de Oostenrijkers in het Signal Iduna Park. Dat is inderdaad het stadion van Borussia Dortmund, de club van Oranje-aanvaller Donyell Malen.

Stadions EK 2024 voor Oranje
Volksparkstadion, Hamburg (Polen)
Red Bull Arena, Leipzig (Frankrijk)
Signal Iduna Park, Dortmund ( Oostenrijk)

SN legt uit

In SN legt uit duidt SoccerNews ingewikkelde voetbalzaken op een heldere manier. Korte, duidelijke stukken waardoor jij in één keer op de hoogte bent van wat er speelt. Data, schema’s, of (gekke) vragen? SN legt uit geeft antwoord. Heb jij een vraag voor SN legt uit? Mail naar [email protected]!

Overleeft Nederland de groepsfase van het EK 2024?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie