Henry onthult: “Mijn hele carrière depressief”

Foto: Henry onthult: “Mijn hele carrière depressief”

Thierry Henry beleefde een schitterende voetbalcarrière en verdiende een heleboel geld. Een ogenschijnlijk goed leven dus, maar de voormalig aanvaller van Arsenal, FC Barcelona en de Franse ploeg weet wel beter. Hij blijkt jarenlang met een depressie te hebben rondgelopen.

Fransman huilde volop tijdens coronacrisis

“Ik heb heel lang gelogen omdat de samenleving niet klaar was om mijn verhaal te horen”, zo opent Henry in de podcast The Diary of a CEO. “Tijdens mijn hele carrière moet ik depressief zijn geweest. Ik wist het niet en heb er ook niets aan gedaan. Ik heb me aangepast. In het leven moet je een voet voor een andere voet zetten, en vervolgens lopen. Je moet verder. Dat is mij verteld als kind. En ik ben nooit gestopt met lopen.”

Tijdens de coronapandemie werd Henry getroffen door de spreekwoordelijke man met de hamer. “Toen kon ik opeens niet meer verder.” Hij was destijds als trainer actief in Canada, waar de Fransman er alleen voor stond. ” Plots moest ik bijna elke dag huilen. Ik weet niet waarom, misschien zaten ze er al heel lang. Het was mijn jongere ik, die vroeg om goedkeuring maar die niet kreeg.”

Henry wijt de depressie aan zijn jeugd. Hij zocht op jonge leeftijd steevast naar de goedkeuring van zijn vader. “Ik kreeg vaak te horen dat ik het niet goed had gedaan. Dat bleef hangen. Ik maakte als tiener eens alle zes de goals in een 6-0 overwinning, maar mijn vader was achteraf niet tevreden. Hij begon over een gemiste controle en een gemiste voorzet. Zijn instelling hielp me als atleet tot op een zekere hoogte, maar als mens niet.”

Moeten voetballers betere begeleiding krijgen?

  • Ja
  • Nee
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie