Voorbeschouwing: Arsenal en Liverpool hopen beiden te winnen in Engelse titelstrijd

Foto: Voorbeschouwing: Arsenal en Liverpool hopen beiden te winnen in Engelse titelstrijd

De Engelse titelstrijd dendert door. Met nog maximaal zes wedstrijden te gaan zijn er drie clubs in de race om het kampioenschap te winnen. Arsenal is koploper, met op drie punten achterstand Liverpool. Maar de nummer drie Manchester City heeft twee duels tegoed en het minste aantal verliespunten. We blikken hier vooruit op de wedstrijden van de twee bovenste ploegen, op de duels West Ham United Liverpool en Tottenham Hotspur Arsenal.

West Ham United Liverpool

London Stadium

Premier League

27 april 2024

13:30

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 27 april 2024 14:35.

David Moyes is een van de langstzittende managers in de Premier League, aangezien hij al sinds december 2019 in dienst is bij West Ham United. Deze zomer komt daaraan een einde, als de Schot de deur achter zich gaat dichttrekken. Dit zou hij het liefst doen met een Europees ticket, al moet daarvoor nog wel een gat van vijf punten worden goedgemaakt, terwijl West Ham al een wedstrijd meer heeft gespeeld. Europees succes zit er ook niet meer in, na de uitschakeling tegen Bayer Leverkusen.

Ook in de competitie gaat het niet goed met The Hammers. Zo werden de laatste twee wedstrijden in de Premier League verloren tegen relatieve laagvliegers; achtereenvolgens waren Fulham (0-2) en Crystal Palace (5-2) te sterk voor de Londense ploeg. Het is voor Moyes nog onduidelijk of Nayef Aguerd, Konstantinos Mavropanos en Jarrod Bowen op tijd fit zijn om te spelen. Na de ruime nederlaag tegen Crystal Palace zullen invallers als Kalvin Phillips en Maxwel Cornet hopen op een basisplaats.

Net als de tegenstander van dit weekend heeft ook Liverpool een trainer die er de brui aan geeft deze zomer. En niet zomaar een, want Jürgen Klopp is al sinds oktober 2015 in dienst en daarmee het langst werkzaam bij dezelfde club. En net als Moyes zal ook hij zijn club met een mooi afscheidscadeau willen achterlaten. De titelstrijd wordt zodoende nog een hele belangrijke voor Liverpool, zeker omdat tegen Atalanta Bergamo na een 0-3-nederlaag in Liverpool een 0-1-uitzege niet genoeg was.

De Europa League is dus een gesloten boek voor dit seizoen en daar kwam afgelopen woensdag nog een tweede flinke tegenvaller bovenop. Stadsgenoot Everton was namelijk verrassenderwijs met 2-0 te sterk, waardoor Liverpool een beetje pas op de plaats lijkt te moeten maken in de titelstrijd. Conor Bradley, Joël Matip, Thiago Alcântara en Diogo Jota zijn geblesseerd, terwijl Cody Gakpo op tijd fit hoopt te zijn. De kans is groot dat Klopp voor het middenveld teruggrijpt op Wataru Endo in plaats van Curtis Jones.

Wedtip West Ham United – Liverpool

Eerder dit seizoen wist Liverpool in eigen huis al met 5-1 van West Ham United te winnen en dat kunstje willen Klopp en zijn mannen graag herhalen. Liverpool wil revanche halen voor de nederlaag tegen Everton, maar is achterin niet zo ongenaakbaar als het wil zijn. De kans op een zege is dus groot, waarbij wel beide ploegen weten te scoren. Als je hierop gaat wedden, krijg je bij Unibet een odd van 2.48.

Liverpool wint en beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Tottenham Hotspur – Arsenal

Tottenham Hotspur Stadium

Premier League

28 april 2024

15:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 april 2024 19:19.

Tottenham Hotspur heeft het volledig in eigen hand om nog een ticket voor de Champions League te pakken in de laatste zes wedstrijden van dit seizoen. Aston Villa staat weliswaar op die felbegeerde vierde plek, maar Tottenham heeft twee duels tegoed en komt in punten gelijk bij twee zeges. Tottenham heeft wel nog een zwaar speelschema. In die laatste zes duels wordt gespeeld tegen onder meer Arsenal, Chelsea, Liverpool en Manchester City.

En in de vorige wedstrijd bleek al dat Newcastle United een lastige tegenstander was. Na negentig minuten stond er een 4-0-nederlaag op het scorebord voor de Londenaren. Destiny Udogie begon tegen Newcastle nog in de basis als linksback, maar hij raakte geblesseerd en is klaar voor dit seizoen. Op zijn plaats kan Ben Davies opgesteld worden. Verder hoopt de herstelde Richarlison op een plekje in de basisopstelling na de oorwassing van anderhalve week geleden.

Wanneer Manchester City haar twee inhaalduels weet te winnen, staat die ploeg twee puntjes voor op Arsenal. Maar voor de Londenaren is er nog geen man overboord, want het is een kwestie van hopen op een slippertje van de concurrent en zelf blijven presteren. En dat presteren lukt coach Mikel Arteta en zijn spelers prima tot nu toe. Want Arsenal is niet alleen de ploeg met de meeste doelpunten (82 stuks) maar kreeg er ook het minste tegen van alle clubs uit de Premier League: 26.

Dat laatste werd ook recent genoeg geëtaleerd. In de laatste zes competitiewedstrijden werd er maar één keer niet de nul gehouden. Helaas voor Arsenal leverde dat direct een 0-2-nederlaag tegen Aston Villa op. Arsenal herstelde zich wel prima met een zege op Wolverhampton Wanderers (0-2) en daarna een vernedering van stadsgenoot Chelsea (5-0). Jurriën Timber maakte zijn rentree bij de beloftes, maar er zal geen risico met hem genomen worden. Na de wedstrijd tegen Chelsea zal Arteta weinig redenen zien om zijn opstelling om te gooien.

Wedtip Tottenham Hotspur – Arsenal

Een stadsderby brengt natuurlijk altijd wat extra’s met zich mee. Gezien dit seizoen tot nu toe is het gemakkelijk om Arsenal als favoriet aan te wijzen, maar Tottenham speelde eerder dit seizoen uit al met 2-2 gelijk. Arteta heeft het verdedigen wel tot een kunst verheven. De nul houden lukte in de laatste zes uitduels in de Premier League en je kunt wedden dat ze dit ook nu gaat lukken. Voor deze voorspelling krijg je een odd van 3.30 bij Unibet.

Arsenal houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie