Mbappé geeft duidelijkheid over deelname aan Olympische Spelen

Foto: Mbappé geeft duidelijkheid over deelname aan Olympische Spelen

De deelname van Kylian Mbappé aan de Olympische Spelen van aankomende zomer, is hoogst onzeker. Dat blijkt uit de persconferentie waar de Fransman aanwezig was.

Mbappé over deelname aan Olympische Spelen

Aankomende zomer vertrekt Mbappé transfervrij bij Paris Saint-Germain. Hoewel vrijwel alle Europese topclubs hem dolgraag willen vastleggen, lijkt het er nu al op dat Real Madrid aan het langste einde trekt. Het zou voor Frankrijk slecht nieuws betekenen, aangezien de sterspeler dan niet mee kan doen aan het toernooi.

Real Madrid heeft namelijk de duidelijke regel voor haar spelers dat deelname aan de Olympische spelen niet is toegestaan. Gezien het feit dat Mbappé namelijk ook aan het Europees kampioenschap meedoet, zou het betekenen dat hij geen rust heeft. Het zou tot blessures bij Real Madrid kunnen leiden.

Mbappé wil niet op de zaken vooruitlopen. “Ik heb altijd dezelfde ambitie gehad, maar het is een evenement waarover ik niet kan beslissen dat ik er aan deelneem. De definitieve beslissing wordt altijd gemaakt door dezelfde personen (zijn werkgever, red.). Ik trek mijn handen van de situatie af”, aldus de Franse aanvaller.

Frankrijk als thuisland tijdens evenement

Het voetbal op de Olympische spelen begint op 24 juli en eindigt op 9 augustus. Naast Frankrijk, als thuisland, doen Spanje, Israël en Oekraïne als Europese landen mee. Met Mbappé in de gelederen zouden de Fransen de grote favoriet zijn om het onderdeel winnend af te sluiten.

Is Mbappé de beste aanvaller ter wereld?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
217+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie