Plannen onthuld voor grootste stadion ter wereld in Marokko

Foto: Plannen onthuld voor grootste stadion ter wereld in Marokko

Marokko heeft de ambitieuze plannen richting het WK van 2030 onthuld. De mede-organisator van de eindronde wil het grootste voetbalstadion ter wereld bouwen. Volgens Het Laatste Nieuws is er een budget van zo’n 456 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Enorm stadion in Marokko moet visitekaartje WK 2030 worden

Het stadion wordt gebouwd in El Mansouria, een kustplaatsje ten noordoosten van Casablanca. Op een grote vlakte wordt daar in de komende jaren een stadion met een capaciteit voor 115 duizend toeschouwers gebouwd. Het moet voor Marokko het visitekaartje worden bij het WK dat in de zomer van 2030 wordt gespeeld. Het Noord-Afrikaanse land organiseert het mondiale eindtoernooi samen met Spanje en Portugal. Tijdens dat toernooi worden opmerkelijk genoeg ook wedstrijden gespeeld in Argentinië, Paraguay en Uruguay, wat voor de nodige kritiek zorgde.

Amerikaans bureau

Eerste stenen van het Grand Stade de Casablanca moeten nog gelegd worden. Wel is duidelijk dat het Amerikaanse architectenbureau Populous de strijd om de opdracht heeft gewonnen. Dit bureau ontwierp eerder al de nieuwe stadions van Tottenham Hotspur, Arsenal en Olympique Lyon.

De laatste formaliteiten moeten nog worden afgerond voordat de bouw kan starten. Populous-directeur Christopher Lee heeft er alle vertrouwen in dat het met het papierwerk wel goedkomt: “Het Grand Stade de Casablanca zal een iconische trekpleister worden.” Het Rungrado 1st of May Stadium in Noord-Korea staat nu nog te boek als grootste voetbalstadion ter wereld. Dat stadion heeft een capaciteit van 114 duizend bezoekers.

Een mooi stadion?

  • Ja, heel vet!
  • Ik vind dit niks…
491+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie