Marokko strikt nieuwe topspeler voor nationale ploeg

Foto: Marokko strikt nieuwe topspeler voor nationale ploeg

Wanneer de Afrika Cup ten einde is, kan Marokko een nieuwe speler verwelkomen in de selectie van de nationale ploeg. Brahim Diaz van Real Madrid heeft zijn jawoord aan de Atlasleeuwen gegeven, aldus journalist Annas Izem.

Izem staat bekend als de Marokkaanse Fabrizio Romano

Als lid van het uitvoerend comité van de sportbond van Marokkaanse journalisten heeft Izem een invloedrijke positie als sportjournalist. Gedurende de Afrika Cup volgt hij De Leeuwen van de Atlas op de voet. In Marokko staat Izem, die meer dan 500.000 volgers op Instagram heeft, bekend als ‘de Marokkaanse Fabrizio Romano’.

Díaz, een speler van Real Madrid geboren in Málaga, is al enige tijd in gesprek met de Marokkaanse voetbalbond. De 24-jarige middenvelder en aanvaller heeft ooit één interland gespeeld voor Spanje, maar heeft nog steeds de mogelijkheid om van nationaliteit te veranderen. Brahim Díaz heeft een akkoord bereikt met onze federatie”, vertelt Izem. “Het is een kwestie van tijd. Hij zal na de Afrika Cup komen.”

Meer aanwinsten

Izem onthult ook dat na het eindtoernooi in Ivoorkust meerdere spelers de overstap naar Marokko zullen maken. De journalist is echter niet van plan om voor de Afrika Cup te onthullen om welke spelers het gaat. Díaz heeft dit seizoen afgewisseld tussen basisopstelling en bank bij Real en heeft tot nu toe achttien officiële wedstrijden gespeeld. Daarin heeft hij vier keer gescoord en twee keer een assist gegeven: een aanwinst voor Marokko dus!

Brahim Diáz heeft de goede keuze gemaakt

  • Ja, Marokko heeft een topselectie
  • Nee, Spanje is een mooier land om voor te spelen
345+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie