Belangrijke rol Memphis in Madrileense derby

Foto: Belangrijke rol Memphis in Madrileense derby

Real Madrid heeft zondagavond nagelaten om een grote slag te slaan. De koploper van LaLiga lag op koers om uit te lopen op Girona, maar stadsgenoot Atlético Madrid wist vlak voor tijd een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen.

Atlético knokt zich naast Real

In de Madrileense tweestrijd begon Memphis Depay zondagavond op de bank bij Atlético Madrid. Bij aartsrivaal Real Madrid ontbrak Vinícius Júnior in de selectie, aangezien hij tijdens de warming-up geblesseerd afhaakte. Met Rodrygo als diens vervanger domineerde De Koninklijke desalniettemin en dat resulteerde na twintig minuten tot de openingstreffer van Brahim Díaz.

Atlético Madrid had in de eerste 45 minuten weinig in de melk te brokkelen in aanvallend opzicht. Na rust dacht de formatie van Diego Simeone desondanks op gelijke hoogte te komen, maar na de rake kopbal van Stefan Savic werd door de VAR hinderlijk buitenspel geconstateerd. Een domper voor de bezoekende club, waar Memphis in de 61ste minuut zijn opwachting maakte.

Late gelijkmaker

Ondanks de invalbeurt van Memphis wist Atlético weinig vat te krijgen op de aartsrivaal. Real bleef zelfs de meeste dreiging opeisen. Díaz maakte bijna nog zijn tweede treffer van de avond, maar na een goede individuele actie mikte hij de bal voorlangs. Toch viel de 1-1 vlak voor tijd. Memphis verlengde de bal, waardoor Marcos Llorente de kans kreeg om Atlético langszij te helpen.

Met 58 punten uit 23 wedstrijden blijft Real Madrid de fiere nummer één van LaLiga. Girona volgt met 56 punten, waar FC Barcelona en Atlético de topvier completeren met respectievelijk 50 en 47 punten.

Scoreverloop: 1-0 (20′) B. Díaz, 1-1 (90′) M. Llorente

Gaat Real Madrid er met de titel vandoor?

  • Ja
  • Nee
121+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie