Marcos Llorente

Leeftijd: 29

Het laatste nieuws over Marcos Llorente

Marcos Llorente is een Spaanse middenvelder. De international van Spanje maakte in 2019 de overstap van Real Madrid naar rivaal Atlético Madrid.

  • Llorente speelt momenteel voor Atlético Madrid
  • De middenvelder werd in 2021 landskampioen
  • Eerder speelde hij voor Real Madrid
  • In 2018 won Llorente de Champions League
  • Hij debuteerde in 2020 als A-international van Spanje

Clubcarrière

Llorente werd op 30 januari 1995 geboren in de Spaanse hoofdstad Madrid. Hij komt uit een echte voetbalfamilie. Zijn oudoom Francisco Gento speelde tussen 1953 en 1971 voor Real Madrid, waar hij 127 goals maakte in 427 wedstrijden. Ook zijn vader Francisco kwam uit voor De Koninklijke, na eerder uit te zijn gekomen voor Atlético Madrid. Ramón Grosso, zijn grootvader aan moederskant, speelde eveneens voor beide Madrileense clubs.

Real Madrid

De voetbalcarrière van Llorente ging in 2002 van start bij CD Las Rozas. Hij speelde eveneens in de jeugdopleidingen van CD Nueva Roceña en Rayo Majadahonda. Hier speelde de middenvelder zich in de kijker bij Real Madrid, waar hij de laatste fase van zijn opleiding genoot. Zo mocht Llorente in het tweede team van de Spaanse grootmacht zijn voetbalkunsten vertonen onder leiding van Zinédine Zidane.

Llorente debuteerde op 15 oktober 2015 in de hoofdmacht van Real Madrid. In de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Levante mocht hij veertien minuten voor tijd invallen voor Mateo Kovacic. De middenvelder speelde dat seizoen in totaal drie officiële wedstrijden voor De Koninklijke. In het daaropvolgende seizoen werd Llorente uitgeleend aan Deportivo Alavés, waar hij 38 keer werd ingezet in alle competities.

Voor het seizoen 2017-2018 keerde Llorente terug naar zijn geboortestad. De middenvelder hoopte op meer speeltijd bij Real Madrid, maar met twintig officiële wedstrijden bleef zijn aandeel relatief beperkt. Wel kreeg zijn erelijst glans. Met de Spaanse topclub won hij de Champions League, twee WK’s voor clubteams, de Europese Supercup en de Spaanse Supercup.

(Pro Shots)

Atlético Madrid

In de zomer van 2019 was Llorente uitgekeken op Real Madrid. De middenvelder vertrok voor zo’n veertig miljoen euro naar stadgenoot Atlético Madrid, waar hij op 18 augustus debuteerde in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Getafe. Met 36 gespeelde wedstrijden (vijf doelpunten, vijf assists) kreeg Llorente het gelijk aan zijn zijde. Atlético eindigde achter landskampioen Real en FC Barcelona als derde in de Primera División.

In het seizoen 2020-2021 eindigden de Madrileense clubs en FC Barcelona opnieuw in de topdrie. Het bleef tot het einde spannend, maar Atlético Madrid trok uiteindelijk aan het langste eind. Llorente behaalde daarmee de eerste landstitel in zijn carrière. Met twaalf doelpunten en elf assists in 37 clubwedstrijden was zijn aandeel in het kampioenschap groot. In de twee daaropvolgende seizoenen bleef nieuw succes uit, al wist hij wel de 150 duels in Atlético-shirt aan te tikken.


Interlandcarrière

Llorente speelde voor verschillende vertegenwoordigende jeugdelftallen van Spanje. Op 11 november 2020 maakte de middenvelder zijn debuut voor het nationale team van Spanje, dat in een oefeninterland tegen het Nederlands elftal op 1-1 bleef steken. Hij behoorde tot de selectie voor het EK van 2021 en het WK van 2022. Op het eerstgenoemde toernooi werd de halve finale bereikt, waar in Qatar de achtste finale al het eindstation bleek.

Laatste update: 9 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie