Grote favoriet Marokko begint Afrika Cup uitstekend

Foto: Grote favoriet Marokko begint Afrika Cup uitstekend

Marokko is de Afrika Cup zeer overtuigend begonnen. De Ontembare Leeuwen waren duidelijk te sterk voor Tanzania (3-0).

Makkelijke zege voor WK-revelatie

Woensdag begon de Afrika Cup ook voor de Marokkaanse ploeg. Mede door het laatste WK is de ploeg de grote favoriet voor de eindzege. Tegen het nietige Tanzania stonden Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat in de basis. De middenvelder van Manchester United kreeg de voorkeur boven PSV’er Ismael Saibari. Bij de Tanzanianen zat de in Brabant geboren Miano van den Bos het gehele duel op de bank. In het Stade Laurent Pokou waren de verhoudingen meteen duidelijk.

1-0 na half uur

Na een half uur werd de ban dan ook gebroken. Veel aanvallen begonnen bij Ziyech, die een voorname rol in de openingsgoal speelde. Zijn poging werd nog gekeerd door doelman Aishi Manula, Romain Saïss stond op de goede plek om de 1-0 aan te tekenen.

Uitlopen na rode kaart

Ondanks het grote krachtsverschil had de formatie van Walid Regragui moeite om afstand te nemen. Na zeventig minuten maakte Tanzania het er niet gemakkelijker op. Middenvelder Novatus Miroshi ontving zijn tweede gele kaart en moest van het veld. Niet veel later maakte Marokko de bevrijdende tweede treffer. Na een prachtige aanval gaf Azzedine Ounahi het laatste zetje.

Uiteindelijk kon de torenhoge favoriet toch nog een ruime zege neerzetten. Youssef En-Nesyri bepaalde de eindstand op 3-0. De spits werd de eerste Marokkaan die op vier eindtoernooien op rij wist te scoren. Zo begon de WK-revelatie feilloos aan deze campagne.

Scoreverloop: 1-0 (30′) R.Saïss, 2-0 (77′) A.Ounahi, 3-0 (80′) Y.En-Nesri

Zie je Marokko de Afrika Cup winnen?

  • 100%!
  • Nee hoor
93+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie