Xavi kijkt bij aanpak supertalent naar Rijkaard: “Hij is nog maar zestien jaar”

Foto: Xavi kijkt bij aanpak supertalent naar Rijkaard: “Hij is nog maar zestien jaar”

Lamine Yamal is een ware sensatie bij FC Barcelona en brak recent vele records. Trainer Xavi Hernández toont zich echter voorzichtig met het 16-jarige supertalent. Hij vergelijkt de situatie met die van Frank Rijkaart toentertijd met Lionel Messi.

Xavi predikt voorzichtigheid met Yamal

Xavi gaf Yamal aan het begin van dit seizoen de kans, waarbij de aanvaller uitgroeide tot dé revelatie van Barça. Hij debuteerde zelfs voor de nationale ploeg van Sparta. Xavi is echter voorzichtig en posteerde de jongeling de laatste vier duels op de bank. “Die jongen is pas zestien jaar oud, dus we moeten hem ook beschermen”, klonk het op de persconferentie in aanloop naar het duel vrijdagavond met Sevilla.

Rijkaard/Messi als voorbeeld

“In verband met zijn fysieke belasting moeten we zijn speelminuten goed managen.” Hierbij kijkt de oefenmeester ook naar Rijkaard, een jaar of negentien geleden. “De manier waarop hij omging met Lionel Messi is daar een mooi voorbeeld van. Hij had last van blessures aan het begin van zijn carrière, ook door zijn jonge leeftijd. Daarom moeten ook wij voorzichtig zijn. Er komen nog heel veel wedstrijden aan waarin hij belangrijk kan zijn.”

Yamal kan zich op verschillende gebieden nog veel verbeteren. “Hij is nog maar zestien jaar oud en dat is op sommige momenten ook terug te zien in zijn spel. Voetbal gaat niet alleen om de bal aan je voet hebben. Als medespelers in balbezit zijn, moet je ook je focus op de bal hebben. Als je weinig ballen krijgt, moet je ernaar zoeken.”

Kan Yamal ooit in de buurt van Messi komen?

  • Ja, wát een talent!
  • Dat absoluut niet
982+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie