Barcelona bereikt kwartfinale na vier jaar weer ten koste van Napoli

Foto: Barcelona bereikt kwartfinale na vier jaar weer ten koste van Napoli

Na de 1-1 in Napoli heeft FC Barcelona zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. De Catalanen waren met 3-1 te sterk voor de Italiaanse bezoekers.

Barça wint van Napoli

In de Champions League heeft FC Barcelona dinsdagavond afgerekend met Napoli in een boeiend duel dat eindigde in een 3-1 overwinning voor de Catalanen. Helaas moest de geblesseerde Frenkie de Jong vanaf de tribune toekijken, waardoor scheidsrechter Danny Makkelie de enige Nederlander op het veld was.

Trainer Xavi van Barcelona toonde vertrouwen in de jeugd door de 16-jarige Lamine Yamal en de 17-jarige Pau Cubarsí in de basisopstelling te plaatsen. Het betekende een historisch moment in de Champions League, aangezien het de eerste keer was in de knock-outfase dat een team het aandurfde om twee spelers van maximaal 17 jaar oud in de basis te zetten.

Barcelona scoort twee snelle doelpunten

Al snel werd duidelijk dat beide teams niet naar het Olympisch Stadion van Barcelona waren gekomen om het gelijkspel uit de heenwedstrijd (1-1) te verdedigen, vooral Barcelona drong aan. Het was Fermín Lopez die vroeg de score opende voor Barcelona. De 20-jarige middenvelder werd al eerder op briljante wijze alleen voor de keeper gezet door het verdedigende talent Cubarsí, maar hij wist die kans nog niet te benutten.

Even later was het wel raak. In de vijftiende minuut voltooide Lopez een vloeiende aanval door een voorzet van Raphinha koelbloedig af te ronden. Dit bracht Napoli een harde klap toe. Nog geen twee minuten na de 1-0 viel ook al de 2-0. Opnieuw was het Raphinha die een belangrijke rol speelde: zijn schot raakte de paal, maar de rebound werd binnengetikt door Joao Cancelo.

Napoli doet wat terug

Na een zorgelijke eerste helft waarin Napoli leek te worstelen, toonde de ploeg veerkracht. Na een halfuur slaagden de Partenopei erin om door de verdediging van Barcelona te snijden, waarbij Amir Rrahmani knap afrondde voor de 2-1. Hoewel de tweede helft minder doelpunten opleverde dan de eerste, ontbrak het niet aan spanning. Beide teams kwamen meerdere keren dicht bij een doelpunt.

Middenvelder Jesper Lindstrom zorgde in de 80ste minuut voor een hoogtepunt van spanning in Catalonië. Na een nauwkeurige voorzet vanaf de linkerflank wist hij boven de verdediging van Barcelona uit te stijgen, maar zijn kopbal miste op een haar na het doel. Uiteindelijk viel de beslissing door toedoen van Robert Lewandowski, die zijn 94e Champions League-treffer maakte. Na een klassieke tiki-taka aanval door het midden kreeg de Poolse spits een niet te missen kans, op aangeven van routinier Sergi Roberto.

Barcelona kan ver komen in deze editie van de CL

  • Denk ik wel
  • Denk ik niet
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:12
9+
Effectief en zakelijk AZ ontdoet zich in subtopper van NEC
13:48
2+
Opstellingen RKC en Utrecht: ook hier degradatiekandidaat tegen subtopper
13:29
8+
De opstellingen van Sparta en Volendam: grote belangen voor beide clubs
13:09
382+
‘Recordbedrag voor Feyenoorder’
12:50
18+
Van Polen blijft verbonden aan PEC en wil directeur worden
12:31
171+
‘Ajax en PSV concreet voor Eredivisie-verdediger’
12:11
72+
Brands laat zich uit over transfertarget: “Een interessante speler”
12:00
432+
Waarom Liverpool niet kiest voor Bosz maar voor Slot
11:42
6+
Concurrenten PEC Zwolle en Heracles brengen opstellingen naar buiten
11:31
38+
AZ en NEC met sterke opstellingen klaar voor ‘kraker’
11:07
314+
Kraaij junior ziet ‘lachwekkend’ bedrag voor Slot
10:46
141+
‘Ten Hag-exit onhoudbaar’
10:26
674+
‘Ajax-terugkeer van Jonk goed mogelijk’
10:15
77+
Van der Vaart haalt herinneringen op: “Nooit tot me doorgedrongen”
09:47
655+
‘Slot haalt oud-Feyenoorder naar Liverpool’
09:25
934+
Van Persie spreekt zich uit over hoofdtrainerschap Feyenoord
09:13
422+
“Ik ben toen terecht weggestuurd bij Ajax”
08:44
81+
Kane gaat bij Bayern München voor groot doel
08:29
145+
Boodschap Ten Hag voor fans: “Ik heb een team te managen”
08:17
2066+
Klaassen ziet dé oplossing voor Ajax
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie