‘Lamine Yamal in tranen na nederlaag in Spaanse beker’

Barcelona verloor woensdagavond na 120 minuten voetbal van Athletic Bilbao. De 16-jarige Lamine Yamal was met een doelpunt belangrijk voor de Catalanen. Mede dankzij dit doelpunt eindigde de wedstrijd na negentig minuten in 2-2, waardoor er moest worden verlengd. Yamal had echter nog een aantal grote kansen, maar wist niet te scoren. Na afloop van de wedstrijd kwamen er tranen naar boven bij de jongeling wegens de gemiste kansen.

‘Yamal in tranen na missen van grote kansen’

Wie gisteren naar Bilbao – Barcelona heeft gekeken moest soms twee keer met de ogen knipperen om te geloven dat Lamine Yamal echt nog maar 16 jaar oud is. Het Spaanse toptalent dribbelde regelmatig met gemak door de defensie van Athletic Bilbao en wist op een mooie manier te scoren. Nadat hij in de 32e minuut had gescoord had hij daarna nog twee enorm grote kansen. Zo ging hij twee keer alleen af op keeper Julen Agirrezebala. Vooral de tweede keer had Yamal af moeten drukken. Hij was al om de doelman heen en schoot toen naast het open doel.

Deze missers deden dan ook pijn bij de 16-jarige buitenspeler. Volgens het Spaanse Cadena SER was de jongeling in tranen na de wedstrijd. Hij besefte goed dat hij de wedstrijd had kunnen en moeten beslissen. Voorzitter Juan Laporta heeft hem na de wedstrijd getroost en aangegeven dat hij trots was op de prestatie van de jonge speler.