Real dankt Modric, Nederlanders scoren in Serie A

Foto: Real dankt Modric, Nederlanders scoren in Serie A

Real Madrid heeft zondagavond een nieuwe stap gezet richting het kampioenschap van Spanje. De Koninklijke rekende met de nodige moeite af met Sevilla: 1-0.

Real Madrid boekt nipte zege op Sevilla

Vooral voor Sergio Ramos was het een bijzondere avond. De centrale verdediger speelde tussen 2005 en 2021 voor Real Madrid, maar speelt na twee seizoenen Paris Saint-Germain sinds vorig jaar zomer voor Sevilla. De aanvoerder van de Andalusiërs keerde zondag zodoende terug op de club waar hij zijn grootste successen behaalde als voetballer.

Ramos hield met de Sevilla-defensie langdurig stand. Daar hadden de routinier en zijn teamgenoten wel de hulp van de VAR voor nodig. Na goed voorbereidend werk van Vinícius Júnor dacht Lucas Vázquez de score te openen, maar de videoscheidsrechter besloot na het bestuderen van de beelden om de treffer af te keuren.

Sevilla bood serieus tegenstand. Isaac Romero kreeg dé kans om de bezoekers op voorsprong te zetten, maar doelman Andriy Lunin bracht redding voor de Madrilenen. Ruim een kwartier voor tijd scoorden de Real-sterren zelf wel. Luka Modric maakte zeven minuten na zijn invalbeurt de 1-0.

Serie A: De Vrij en Koopmeiners trefzeker

Ook in de Italiaanse Serie A werd zondagavond gevoetbald. Koploper Internazionale wist opnieuw goede zaken te doen door Lecce met 0-4 aan de zegekar te binden. Lautaro Martínez scoorde tweemaal, waar Davide Frattesi en Oranje-international Stefan de Vrij eveneens een doelpunt mee wisten te pikken.

Inter staat dankzij deze zege weer op negen punten voorsprong van Juventus, dat ook nog een duel meer speelde. AC Milan heeft als nummer drie zelfs dertien punten achterstand. De grote rivaal uit Milaan bleef steken op een 1-1 gelijkspel bij Atalanta Bergamo. Teun Koopmeiners maakte een vroege treffer van Rafael Leão onschadelijk.

Gaan Real en Inter allebei de titel pakken?

  • Ja
  • Alleen Real Madrid
  • Alleen Internazionale
  • Nee, allebei niet
50+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie