Sergio Ramos

Leeftijd: 38

Het laatste nieuws over Sergio Ramos

Sergio Ramos is een Spaanse centrale verdediger. Hij speelde een groot deel van zijn carrière voor Real Madrid, waarna hij via Paris Saint-Germain terugkeerde bij Sevilla.

  • Ramos speelt momenteel voor Sevilla
  • De verdediger speelde eerder voor Real Madrid en Paris Saint-Germain
  • In Madrid won hij viermaal de Champions League
  • Ramos werd landskampioen in Spanje (twee keer) en Frankrijk (twee keer)
  • Hij werd wereldkampioen en tweemaal Europees kampioen met Spanje

Clubcarrière

Ramos werd op 30 maart 1986 geboren in Camas, in de Andalusische provincie Sevilla. De rechtspoot speelde in de jeugdopleiding van Sevilla en maakte daar in het seizoen 2003-2004 ook zijn eerste minuten in de Primera División. Ramos zou uiteindelijk 45 officiële wedstrijden in actie komen voor de Spaanse club en daarin scoorde hij driemaal. Eén van zijn doelpunten maakte hij tegen zijn latere werkgever Real Madrid.

Icoon in Madrid

Ramos begon het seizoen 2005-2006 in het shirt van Sevilla, maar na de eerste speelronde vertrok hij voor zo’n 27 miljoen euro naar Real Madrid. Ramos maakte zijn debuut als invaller in de wedstrijd tegen Celta de Vigo (2-3 nederlaag) en wist daarna een vaste basisplaats af te dwingen in de Spaanse hoofdstad. In zijn eerste seizoen voor Real Madrid kwam de centrale verdediger meteen tot 46 officiële optredens (zes doelpunten).

Zijn debuutseizoen in Madrid leverde geen trofee op, maar Ramos maakte dat ruimschoots goed in de daaropvolgende seizoenen. De Andalusiër bouwde een indrukwekkende erelijst op: vijf landstitels, twee Spaanse bekers, vier Spaanse Supercups, vier Champions Leagues, drie Europese Supercups en vier keer wereldkampioen clubs. Ramos had zelf een groot aandeel in de eerste eindzege van de Champions League. In de finale tegen Atlético Madrid kopte hij vlak voor tijd de 1-1 tegen de touwen, waarna Real in de verlenging over de rivaal heen wist te walsen.

Ramos bouwde een indrukwekkend imperium op als voetballer van Real Madrid. Desalniettemin vestigde hij ook in negatief opzicht een reputatie. De verdediger kon spijkerhard zijn in de duels en dat leverde hem nogal wat prenten op: 216 gele kaarten en 26 rode kaarten, waaronder acht directe rode kaarten.

(Pro Shots)

Tweemaal kampioen met PSG

Real Madrid en Ramos gingen gaandeweg het seizoen 2020-2021 in gesprek over een nieuw contract. Er was een wederzijdse intentie om met elkaar door te gaan, maar president Florentino Pérez wilde niet aan zijn eisen voldoen en dus kwam de samenwerking na bijna zestien jaar en 671 officiële wedstrijden ten einde. De verdediger tekende een kleine maand na de bekendmaking van zijn vertrek een tweejarig contract bij de Franse grootmacht Paris Saint-Germain.

Door blessureleed maakte Ramos zijn debuut voor PSG pas op 28 november 2021 (1-3 zege op Saint-Étienne). Zijn aandeel in het eerste seizoen bleef beperkt tot dertien officiële optredens en twee goals. Wel mocht hij de Franse landstitel en de Franse Supercup bijschrijven op zijn erelijst. In 2023 werd Ramos opnieuw landskampioen met PSG, waar hij in juni van dat jaar afscheid nam.

Terugkeer bij Sevilla

Ramos werd in de zomer van 2023 gelinkt aan een lucratief avontuur in Saudi-Arabië, maar zag uiteindelijk af van deze optie. Op 4 september keerde de verdediger terug naar Sevilla. Zijn officiële comeback maakte de routinier zo’n twee weken later in de thuiswedstrijd tegen UD Las Palmas (1-0 overwining).


Interlandcarrière

Ramos debuteerde op 26 maart 2005 in de nationale ploeg van Spanje. De verdediger mocht FC Barcelona-speler Carles Puyol vervangen in de oefeninterland tegen China (3-0 zege). Ramos bleef daarna een vaste waarde als A-international en ook in deze hoedanigheid boekte hij grote successen. In zijn eerste eindronde, het WK 2006, werd Spanje al in de achtste finale uitgeschakeld door Frankrijk, maar daarna schreef Spanje geschiedenis door drie opeenvolgende toernooien winnend af te sluiten: het EK 2008, het WK 2010 en het EK 2012. In de WK-finale tegen Nederland stond Ramos de volledige 120 minuten op het veld.

(Pro Shots)

Spanje kon de succesformule daarna niet meer doortrekken, maar Ramos bleef een vaste waarde. In maart 2013 werd hij de jongste speler ooit met honderd interlands achter zijn naam om in de daaropvolgende jaren de Europeaan met de meeste caps te worden. Anno 2022 staat de teller op 180 interlands (23 goals).

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie