Maatsen helpt Dortmund naar plekje in halve finale Champions League

Borussia Dortmund heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Na een doelpuntrijke tweede kwartfinale in Dortmund bleek de ploeg van Edin Terzic sterker dan de formatie van nestor Diego Simeone.

Wedstrijdverslag Dortmund – Atlético Madrid

Atlético had het voordeel in de return in Dortmund. De Spanjaarden wonnen met 2-1 in eigen huis. Van die achterstand was na de eerste helft niets meer over. Dortmund scoorde voor rust tweemaal en boog de achterstand om. Julian Brandt opende de score op aangeven van Mats Hummels, waarna Ian Maatsen kort voor rust de 2-0 binnenschoot.

Na rust kreeg Atlético een cadeautje: Mats Hummels werkte de bal ongelukkig in eigen doel na een hoekschop. De Spanjaarden joegen door en zochten naar de 2-2 en daarmee de voorsprong over twee wedstrijden. Dat lukte. Ángel Correa kreeg de bal met wat geluk voor zijn voeten. Hij haalde uit en schoot binnen.

Dortmund besloot het daar niet bij te laten zitten en trok het duel binnen vijf minuten naar zich toe. Niclas Fullkrüg kopte de bal op prachtige wijze binnen en niet veel later tikte Marcel Sabitzer de 4-2 binnen. Atlético was gezien en Dortmund bereikt de halve finale. Daar treft het Paris Saint-Germain, dat FC Barcelona uitschakelde.