‘Depay maakt zich nu al onmogelijk bij Atlético Madrid’

Foto: ‘Depay maakt zich nu al onmogelijk bij Atlético Madrid’

Memphis Depay heeft bij Atlético Madrid nog geen goede indruk kunnen maken. De Oranje-international heeft trainer Diego Simeone nog niet kunnen overtuigen sinds zijn komst van FC Barcelona. De oefenmeester zou Depay nog lang niet klaar vinden voor een basisplaats.

Depay kwam sinds zijn komst van Barcelona nog nauwelijks in actie voor Atlético. Ook afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Getafe zat de aanvaller lang op de bank. Pas vijf minuten voor tijd mocht Depay komen opdraven, mede ook omdat Getafe een late gelijkmaker scoorde en Simeone zich daardoor gedwongen voelde om de Oranje-international te brengen. Volgen AS wilde de Argentijnse oefenmeester Depay niet eens brengen, maar Simeone had geen ander aanvallende opties meer.

Gebrek aan ritme

Depay verscheen na zijn komst naar Madrid nog geen enkele keer in de basis en speelde in totaal nog maar 66 minuten. Simeone vindt dat het de Oranje-international aan ritme ontbreek en volgens AS zou Depay dan ook nog niet klaar zijn voor een basisplaats. Een oorzaak voor het gebrek aan ritme is de speeltijd die hij bij Barcelona kreeg. De aanvaller was lange tijd uitgeschakeld door een blessure en kwam in Catalonië nauwelijks in actie.

Opvallend genoeg speelde Depay zelfs meer minuten op het WK in Qatar dan bij Barcelona. Het fysiek van Depay leidt dan ook tot kopzorgen bij Simeone, die juist baat heeft bij een fitte aanvaller. Doordat Simeone het liefst met Álvaro Morata, Antoine Griezmann en Ángel Correa speelt, wil de oefenmeester een goed alternatief achter de hand hebben. Dat alternatief moest Depay zijn, maar de transfer lijkt voorlopig een mislukking voor Simeone en Atlético.

Scoort Depay tegen Celta de Vigo?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Depay nog gaat slagen bij Atletico?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
8051+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie