Leipzig maakt korte metten met concurrent Dortmund

RB Leipzig heeft het gat met Borussia Dortmund op de Bundesliga-ranglijst vergroot. Die Roten Bullen kwamen met 1-0 achter tegen de concurrent, maar kantelden de wedstrijd op overtuigende wijze. Uiteindelijk kreeg BVB met 4-1 op de broek.

RB Leipzig wint met liefst 4-1 van Borussia Dortmund

Met Leipzig – Dortmund stond er een direct duel om de vierde plaats op het programma in de Bundesliga. Dat lijkt cruciaal in de race om de Champions League-tickets, maar de nummer vijf plaatst zich zo goed als zeker ook voor het miljoenenbal van volgend seizoen. Meer daarover vind je in deze SN legt uit. Bij de bezoekers ontbraken zowel Ian Maatsen als Donyell Malen, bij de gastheren stond Xavi Simons wel in de basis. Na twintig minuten werd de ban gebroken in het voordeel van Dortmund, en op zeer fraaie wijze ook. Jadon Sancho pikte de bal op aan de rand van het strafschopgebied en krulde het leer prachtig in de verre bovenhoek: 0-1.

Achterstand wordt omgedraaid

Het duurde slechts drie minuten voordat Leipzig reageerde. Simons bediende Loïs Openda met een mooie assist, waarna de voormalig Vitesse-aanvaller kon afronden: 1-1. Rond de rust deden de Oost-Duitsers tweemaal goede zaken. In de blessuretijd zette Benjamin Sesko zijn ploeg op voorsprong, een minuut na rust deed Mohamed Simakan zijn duit in het zakje. Met de 3-1 zette Leipzig een grote stap naar de overwinning.

BVB kon niet terugkeren in de wedstrijd en moest in de slotfase ook nog een vierde tegentreffer incasseren. De Oostenrijkse middenvelder Christoph Baumgartner bepaalde de eindstand op een forse 4-1. Hierdoor vergrootte Leipzig het gat op Dortmund naar vijf punten.