Makaay stipt ‘Oranje-probleem’ aan bij Duitsland

Foto: Makaay stipt ‘Oranje-probleem’ aan bij Duitsland

Roy Makaay stelt dat het Duitse nationale elftal hetzelfde probleem heeft als het Nederlands elftal. De oud-international constateert dat het beide teams ontbreekt aan een echte topspits. Wel ziet Makaay dat er positieve ontwikkelingen gaande zijn bij het huidige Oranje van bondscoach Ronald Koeman.

Makaay wijst op overeenkomsten tussen Duitsland en Oranje

Makaay werd door Sky Deutschland gevraagd om vooruit te blikken op de interland tussen Duitsland en Nederland. De oud-spits ziet dat beide elftallen wel over speciale spelers beschikken. “Wij hebben talenten als Xavi Simons, Brian Brobbey en Joshua Zirkzee, alleen zijn die laatste twee helaas geblesseerd. Zij waren goed in vorm. In de andere linies heeft het Nederlands elftal ook veel kwaliteit. De centrale verdedigers spelen allemaal voor grote clubs. We hebben voor elke positie meer keuzemogelijkheden dan een paar jaar geleden.”

Volgens Makaay is de selectie van Oranje ten opzichte van het WK in Qatar er in de breedte er sterker op geworden. “Het is alleen jammer dat Frenkie de Jong er niet bij is door een blessure. Tijdens het EK treffen we met Frankrijk gelijk een topfavoriet voor de EK-titel. Oranje kan tegen Duitsland laten zien hoe ze ervoor staan. Natuurlijk hoop ik dat Nederland het EK gaat winnen, maar alleen als we echt een team vormen. Ik zou Nederland zeker niet bij voorbaat afschrijven.”

Duitsland mist net als Oranje ook een topspits

Makaay vindt dat Duitsland wel over een goed elftal beschikt, maar ziet dat het buurland hetzelfde probleem heeft als Oranje. “Duitsland mist ook al jaren een echte 9. Dat is niet de best ingevulde positie bij Duitsland met Niclas Füllkrug en Kai Havertz, hoewel hij het daar nu goed doet. Duitsland heeft nog steeds veel getalenteerde spelers met Florian Wirtz en Jamal Musiala. Net als Duitsland missen we een spits van wereldklasse, zoals we die in het verleden wel hebben gehad. Voor Oranje is wel goed nieuws dat Memphis Depay weer fit is en zich weer laat zien.”

Wie komt er verder op het EK?

  • Duitsland
  • Nederland
  • Ze gaan er in dezelfde ronde uit
228+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie