Arsenal grijpt koppositie, Roma wint stadsderby

Arsenal heeft zaterdagavond een overtuigende overwinning behaald in de Engelse Premier League. Op bezoek bij Brighton & Hove Albion zegevierden de Londenaren met 0-3.

Havertz van grote waarde tegen Brighton

Bart Verbruggen mocht in eigen huis het doel van Brighton verdedigen. Na ruim een half uur kreeg de Oranje-international dé kans om zijn meerwaarde te bewijzen, maar na een overtreding van Tariq Lamptey op Gabriel Jesus slaagde hij daar niet in. Arsenal-aanvaller Bukayo Saka schoot zijn team vanaf de strafschopstip naar een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft speelde Kai Haverts een hoofdrol aan Arsenal-zijde. De Duitser verdubbelde na ruim een uur spelen de marge op aangeven van Jorginho, waar hij vlak voor tijd zelf de rol van aangever opeiste. In de 86ste minuut bepaalde invaller Leandro Trossard de eindstand op 0-3. Met 71 punten gaan The Gunners aan kop in de Premier League, maar Liverpool kan die status weer overnemen bij winst op Manchester United.

Scoreverloop: 0-1 (33′) B. Saka (strafschop), 0-2 (62′) K. Havertz, 0-3 (86′) L. Trossard

Serie A: AS Roma wint Romeinse derby

In de Italiaanse Serie A heeft AS Roma goede zaken gedaan. De formatie van Daniele De Rossi rekende af met aartsrivaal SS Lazio (1-0) in de Derby Della Capitale.

Gianluca Mancini kopte uit een hoekschop van Paulo Dybala de openingstreffer tegen de touwen. Eerder zorgden enkele teamgenoten al voor gevaar, maar zijn doelpunt bleek voldoende voor de winst. De gelijkmaker van Daichi Kamada (Lazio) werd namelijk afgekeurd vanwege buitenspel.

Scoreverloop: 1-0 (42′) G. Mancini

Bundesliga: Stuttgart klopt Dortmund

In de Duitse Bundesliga heeft Borussia Dortmund een nederlaag geleden door toedoen van concurrent VfB Stuttgart: 0-1. Topschutter Serhou Guirassy maakte het enige doelpunt van de avond, waardoor de bezoekers op gelijke hoogte komen met de nummer twee Bayern München. Dortmund staat nu vijfde.

Scoreverloop: 0-1 (64′) S. Guirassy