Arsenal maakt er zes, Inter klopt Genoa

Arsenal mag zich weer de meest productieve ploeg van de Premier League noemen. De Londense formatie maakte maandagavond gehakt van Sheffield United: 0-6.

Arsenal scoort voor rust vijf keer tegen Sheffield United

Op Bramall Lane had Arsenal slechts vijf minuten nodig om de score te openen. Na een aanval over meerdere schijven mocht Martin Ødegaard uiteindelijk het beslissende zetje geven: 0-1. Tien minuten later zat de wedstrijd al op slot. The Gunners wisten de voorsprong te vergroten naar 0-3 dankzij Jayden Bogle (eigen doelpunt) en Gabriel Martinelli.

Sheffield United kreeg zelfs geen kans om nog hoop te putten uit het restant van de eerste helft. Kai Havertz en Declan Rice zorgden voor een 0-5 ruststand. Na rust bleef de schade beperkt voor de thuisploeg, al maakte Ben White nog wel een zesde Arsenal-treffer.

Met 61 punten staat Arsenal derde de Premier League. Alleen Liverpool (63 punten) en Manchester City (62 punten) staan er momenteel beter voor.

Scoreverloop: 0-1 (5′) M. Ødegaard, 0-2 (13′) J. Bogle (eigen doelpunt), 0-3 (15′) G. Martinelli, 0-4 (25′) K. Havertz, 0-5 (39′) D. Rice, 0-6 (58′) B. White

Serie A: Inter verslaat Genoa

In de Italiaanse Serie A werd maandagavond ook gevoetbald. Internazionale heeft een nieuwe stap gezet richting het kampioenschap door Genoa met een 2-1 nederlaag huiswaarts te sturen. Stefan de Vrij en Denzel Dumfries stonden in de basis, waar Davy Klaassen de volle negentig minuten op de bank bleef.

Al voor rust leidde Inter comfortabel met 2-0. Kristjan Asllani en Alexis Sánchez (strafschop) troffen doel voor de Milanese formatie. Genoa-verdediger Johan Vasquez zorgde in de tweede helft nog wel voor de aansluitingstreffer, maar bij 2-1 bleef het. Inter heeft nu een voorsprong van vijftien punten op achtervolger Juventus.

Scoreverloop: 1-0 (30′) K. Asllani, 2-0 (38′) A. Sánchez (strafschop), 2-1 (54′) J. Vasquez

Wie pakt de Premier League-titel dit seizoen?