Engeland en Neuer begaan flater, Polen waarschuwt Oranje

Een week voor de openingswedstrijd van het EK heeft Engeland gezichtsverlies geleden. Op Wembley ging het nationale team donderdagavond met 0-1 onderuit tegen IJsland.

IJsland stunt in en tegen Engeland

Bondscoach Gareth Southgate koos in Londen voor een basisteam met spelers als Declan Rice, Phil Foden, Cole Palmer en Harry Kane. Geen misselijk elftal dus, maar de Engelse ploeg slaagde er nauwelijks in om een schot op het IJslandse doel te lossen. Een pijnlijk feit wetende dat de opponent deze zomer ontbreekt in Duitsland.

In de twaalfde minuut wist IJsland zelfs de leiding te nemen. Jón Dagur Thorsteinsson zorgde voor de 0-1 en dat bleek uiteindelijk voldoende voor een stunt op Wembley. Tot overmaat van ramp viel John Stones ook nog eens uit met een zorgwekkende blessure.

Duitsland verslaat Griekenland

Duitsland heeft in Mönchengladbach een benauwde overwinning geboekt op Griekenland. Manuel Neuer ging in de 33ste minuut weliswaar lelijk in de fout, maar de doeltreffende rebound van Giorgos Masouras bleek niet fataal voor de gastheer van het EK.

Waar Neuer na een reeks flaters steeds meer onder druk komt te staan, daar wisten zijn teamgenoten de schade te repareren. Kai Havertz zorgde op aangeven van Leroy Sané voor de gelijkmaker. Vlak voor tijd maakte invaller Pascal Gross het winnende doelpunt: 2-1.

Polen waarschuwt Oranje

Polen heeft in aanloop naar de EK-wedstrijd tegen het Nederlands elftal vertrouwen getankt. Zonder Robert Lewandowski en Wojciech Szczesny boekte men een 3-1 overwinning op Oekraïne.

Arek Milik mocht wel starten bij Polen, maar haakte al na een minuut geblesseerd af. Ondanks zijn uitvallen wist de nationale ploeg de leiding te nemen via verdediger Sebastian Walukiewicz. Piotr Zielinski en Taras Romanczuk zorgden zelfs voor een 3-0 voorsprong. Artem Dovbyk scoorde nog wel tegen voor Oekraïne.