Reiss Nelson

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Reiss Nelson

Reiss Nelson is een Engelse vleugelaanvaller. Hij speelt momenteel voor Arsenal, dat hem in het seizoen 2021-2022 verhuurde aan Feyenoord.

  • Nelson speelt momenteel voor Arsenal
  • De aanvaller won de FA Cup met de Londense club
  • In 2022 speelde hij de Conference League-finale met Feyenoord
  • Eerder werd Nelson uitgeleend aan TSG 1899 Hoffenheim

Clubcarrière

Nelson werd op 10 december 1999 geboren in Londen. Hij werd geboren en getogen in het zuidoosten van de Engelse hoofdstad, respectievelijk in de wijken Elephant and Castle en Aylesbury Estate. Op jonge leeftijd bouwde hij een vriendschappelijke relatie op met Jadon Sancho, die het eveneens tot de top van het Europese voetbal heeft geschopt. Zijn eigen carrière begon bij Lewisham Borough.

Debuut bij Arsenal

Op negenjarige leeftijd werd Nelson toegevoegd aan de jeugdopleiding van Arsenal. Jeugdtrainers waren onder de indruk van de behendige aanvaller, die zelfs in hogere leeftijdscategorieën kwam te voetballen. Op 10 december 2016 vierde hij diens zeventiende verjaardag met het ondertekenen van zijn eerste profcontract. Manager Arsène Wenger voegde hem in de zomer van 2017 toe aan de selectie voor de oefencampagne en maakte hierin zijn officieuze debuut.

Nelson maakte zijn officiële debuut op 6 augustus 2017 in de Community Shield-wedstrijd tegen Chelsea (winst na strafschoppen). Na 87 minuten viel hij in voor Danny Welbeck. In het seizoen 2017-2018 mocht hij in totaal zestien wedstrijden spelen in alle competities, waarvan de helft in het Europa League-toernooi. Nelson mocht alle duels aantreden in de groepsfase en de tussenronde, maar vanaf de achtste finale werd geen beroep meer op hem gedaan. Arsenal werd in de halve finale uitgeschakeld door Atlético Madrid.

Arsenal verhuurde Nelson in het seizoen 2018-2019 aan TSG 1899 Hoffenheim. Voor de Bundesliga-club mocht hij 29 keer opdraven, met zeven doelpunten als rendement. In de zomer van 2019 sloot de aanvaller zich opnieuw aan bij de selectie van The Gunners. Nelson mocht 22 keer in actie komen in het seizoen 2019-2020 (drie doelpunten) en mocht de FA Cup bijschrijven op zijn erelijst, maar in de twee daaropvolgende seizoenen nam zijn perspectief zienderogen weer af.

Leerzaam jaar bij Feyenoord

In de zomer van 2021 werd Nelson voor de tweede keer uitgeleend door Arsenal. Ditmaal toog de aanvaller naar Feyenoord, waar hij op 16 oktober zijn debuut maakte in de Eredivisie-wedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-2). Nelson werd gaandeweg het seizoen afwisselend gebruikt als basisspeler en invaller, waardoor zijn teller opliep naar 32 wedstrijden in alle competities.

Met Feyenoord eindigde Nelson in 2022 als derde in de Eredivisie. Ook bereikte hij de Conference League-finale met de Rotterdammers, maar het Italiaanse AS Roma bleek nipt te sterk (1-0). Met twee doelpunten en drie assists was Nelson in Europees verband bijna net zo productief als in de Nederlandse competitie (twee doelpunten en drie assists).

(Pro Shots)

Terugkeer bij Arsenal

In de eerste maanden van het seizoen 2022-2023 bleef het perspectief van Nelson bij Arsenal opnieuw beperkt. Pas op 30 oktober 2022 mocht de aanvaller zijn eerste Premier League-minuten van het seizoen maken, maar hij bleek wel meteen van waarde. Nelson produceerde in de thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest (5-0 zege) twee doelpunten en één assist. Het bleek een van de weinige hoogtepunten uit zijn seizoen, dat eindigde met achttien gespeelde wedstrijden, drie doelpunten en drie assists. Arsenal verspeelde ook nog eens het kampioenschap aan Manchester City.

Laatste update: 13 juli 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie