Carlos Vinícius

Leeftijd: 29

Het laatste nieuws over Carlos Vinícius

Carlos Vinícius is een Braziliaanse spits van beroep. In februari 2024 maakte hij op huurbasis de overstap van Fulham naar Galatasaray.

  • Vinícius speelt momenteel voor Galatasaray
  • De spits werd in februari 2024 uitgeleend door Fulham
  • In het seizoen 2021-2022 kwam hij uit voor PSV
  • Met de Eindhovense club werd de Braziliaan bekerwinnaar
  • Vinícius was eerder actief voor clubs als Napoli, AS Monaco en Benfica

Clubcarrière

Op 25 maart 1995 werd de spits geboren als Carlos Vinícius Alves Morais. Hij zag het levenslicht in Bom Jesus das Selvas, in het noorden van Brazilië. Zijn ouders konden zich geen luxeartikelen veroorloven, maar zoals zoveel kinderen in het Zuid-Amerikaanse land besloot hij zijn geluk te beproeven als voetballer. Vinícius leerde het voetballen overigens door met vrienden op onverharde grond te spelen.

Doorbraak in Portugal

Vinícius speelde in eigen land voor Goiás, Santos, Desportivo Brasil, Palmeiras, Caldense en Grêmio Anápolis, maar hij speelde slechts een aantal wedstrijden in de Braziliaanse profcompetities. Op jonge leeftijd werd hij al naar Portugal getransfereerd. In 2017 werd de spits opgepikt door Real SC, waar hij twintig goals en vijf assists produceerde in 35 wedstrijden. Al na een jaar werd Vinícius voor vier miljoen euro getransfereerd naar het Italiaanse Napoli.

Eén jaar Napoli, twee verhuurperiodes

In de praktijk deed Napoli geen moment een beroep op Vinícius. De Braziliaanse aankoop werd de eerste zes maanden van zijn verblijf uitgeleend aan het Portugese Rio Ave, waar hij met veertien goals in twintig wedstrijden opnieuw productief bleef. De rest van het seizoen werd de spits uitgeleend aan AS Monaco, waar hij met twee goals in zestien wedstrijden aanzienlijk minder opviel.

Transfer naar Benfica

Met nul wedstrijden op zak bij Napoli werd Vinícius al na een jaar doorverkocht. De Italiaanse club verkocht hem medio 2019 voor zeventien miljoen euro aan Benfica, waar hij andermaal zijn klasse onderstreepte in het Portugese voetbal. In vijftig officiële wedstrijden maakte Vinícius maar liefst 24 goals en dertien assists, waarvan achttien doelpunten in de nationale competitie. Met clubgenoot Pizzi en Rio Ave-aanvaller Mehdi Taremi eindigde de spits aan kop van het topscorersklassement.

Jaartje Tottenham

In de zomer van 2020 maakte Vinícius een mooie overstap. Benfica verhuurde de topscorer aan het Engelse Tottenham Hotspur, waar hij als stand-in van Harry Kane fungeerde. In de Premier League kwam de Braziliaan niet verder dan negen wedstrijden (één doelpunt), maar dankzij de Europa League en de twee bekertoernooien mocht Vinícius in totaal 22 keer opdraven voor de Londenaren. Met tien doelpunten noteerde hij toch nog een fraai moyenne.

Transfer naar PSV

Vinícius maakte in de zomer van 2021 zijn zoveelste transfer sinds zijn komst naar Europa. De spits begon het seizoen op de reservebank van Benfica, dat verantwoordelijk was voor het uitschakelen van PSV in de voorrondes van de Champions League. Eind augustus keerde Vinícius terug naar Eindhoven. De Zuid-Amerikaan werd voor twee seizoenen uitgeleend aan PSV, dat ook een optie tot koop bedong.

Vinícius maakte op 16 september 2021 zijn PSV-debuut in het Europa League-duel met Real Sociedad (2-2). Op 30 oktober produceerde de spits zijn eerste doelpunten voor de Eindhovenaren. Vinícius stond de eerste periode droog bij PSV, maar tot zijn eigen opluchting brak hij de ban door tweemaal doel te treffen tegen FC Twente. Trainer Roger Schmidt gunde hem af en toe een basisplaats, al kreeg Eran Zahavi doorgaans de voorkeur in Eindhoven. Vinícius bleef negentig minuten aan de kant tijdens de bekerfinale tegen Ajax (2-1 zege).

(Pro Shots)

Fulham

In de zomer van 2022 nam Vinícius alweer afscheid van PSV. Contractueel zou hij nog één seizoen in Eindhoven blijven, maar de belangstelling van Fulham en het gebrek aan perspectief deed de betrokken partijen besluiten om een deal te sluiten. In het shirt van de Londenaren noteerde Vinícius in zijn eerste contractjaar vijf doelpunten en drie assists in 32 officiële wedstrijden, waaronder treffers tegen Chelsea en Manchester City.

Met drie doelpunten in zestien wedstrijden maakte Vinícius geen overweldigende indruk in het seizoen 2023-2024. In februari 2024 werd hij voor een half jaar uitgeleend aan de Turkse topclub Galatasaray.

Laatste update: 3 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie