City grijpt koppositie, United wint

Manchester City is de nieuwe koploper van de Engelse Premier League. De formatie van Pep Guardiola maakte zondagmiddag geen fout in de uitwedstrijd tegen Fulham: 1-2.

Haaland evenaart Premier League-record

Al na acht minuten nam Manchester City de leiding. Op Craven Cottage mocht Erling Braut Haaland aanleggen vanaf de penaltystip en de Noorse spits faalde niet: 0-1. Het betrof al zijn 34ste competitietreffer van het seizoen, waardoor hij het record van Andy Cole (1993-1994) en Alan Shearer (1994-1995) al heeft geëvenaard.

Fulham-spits Carlos Vinícius wist de Londenaren nog wel langszij te schieten. Manchester City kon zodoende opnieuw beginnen, maar slaagde erin om nog voor rust opnieuw de leiding te nemen. Op schitterende wijze schoot Julian Álvarez de bezoekers naar een 1-2 voorsprong.

Manchester City wist de voorsprong te behouden, waardoor de manschappen van Guardiola aan kop gaan in de Premier League. Het gat met Arsenal bedraagt nu één punt in eigen voordeel. City heeft zelfs nog een wedstrijd tegoed.

Manchester United maakt geen fout

Ook aartsrivaal Manchester United kwam op hetzelfde moment in actie. Manager Erik ten Hag zag zijn manschappen zegevieren ten koste van Aston Villa: 1-0.

Manchester United verspeelde eerder deze week nog een zege bij Tottenham Hotspur (2-2), maar koerst desalniettemin af op een topvier-klassering. Die kans werd zondag vergroot ten koste van Villa. Bruno Fernandes maakte het winnende doelpunt op Old Trafford.