‘Carlos Vinícius bereikt akkoord met nieuwe club’

Foto: ‘Carlos Vinícius bereikt akkoord met nieuwe club’

PSV is Eran Zahavi reeds kwijt, Maximiliano Romero lijkt op de weg terug naar Argentinië en ook achter de naam van de derde spits in Eindhoven, Carlos Vinícius, staat nog een groot vraagteken.

De Braziliaan werd het afgelopen seizoen gehuurd van SL Benfica, de nieuwe club van Roger Schmidt – en mogelijk ook Mario Götze. Hoewel hij geen vaste basisplaats wist te veroveren, bewees hij als invallende stormram wel meermaals zijn waarde. De 27-jarige aanvalsleider kwam uiteindelijk tot zes goals en evenveel assists in 23 wedstrijden voor PSV.

In principe wordt Vinícius ook volgend seizoen nog gehuurd van Benfica, maar daar wil Fenerbahçe een stokje voor steken. De Turken zouden zelfs al een persoonlijk akkoord bereikt hebben met de speler zelf. Vermoedelijk staat Benfica ook open voor een deal; met een definitieve verkoop wordt er immers geld verdiend aan hem. In juli 2019 betaalde Benfica zeventien miljoen euro aan SSC Napoli voor Vinícius, die vervolgens ook nog een jaar verhuurd werd aan Tottenham Hotspur.

Van Nistelrooy

Een tijdje terug vertelde Vinícius nog in het Eindhovens Dagblad dat hij erg uitkeek naar een samenwerking met de aanstaande PSV-coach Ruud van Nistelrooy. “Hij is een bijzondere sportman voor mij, een absolute topvoetballer. Vroeger speelde ik op de Playstation altijd met hem in de ploeg, ook door zijn uitstraling. Afgelopen zomer mocht ik hem voor het eerst ontmoeten en wreef ik een keer over zijn benen. Daarna heb ik hetzelfde bij de mijne gedaan. Ik zei tegen hem dat ik zo zijn doelpunten over wil nemen.” De vraag is nu dus of die samenwerking er wel nog van gaat komen.

TIP: 1.34x je inleg als Atlétiuco Mineiro de kraker van Brazilië wint van Santos!

Moet PSV meewerken aan een vroegtijdig afscheid van Vinicius?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet..
212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie