‘Superieur PSV toont dominantie, 0-13 had ook gekund’

Foto: ‘Superieur PSV toont dominantie, 0-13 had ook gekund’

PSV walste donderdagavond over sc Heerenveen en won maar liefst met 0-8. Het betekende de grootste uitzege ooit in de clubgeschiedenis van de Eindhovenaren. PSV is officieel nog geen kampioen, maar gaat dat wel binnen afzienbare tijd worden. Volgens ochtendkranten is dat ook niet meer dan terecht, die een heuse Eindhovense voetbalshow zagen in Friesland.

Nederlandse ochtendkranten lyrisch over superieur PSV

“PSV is voor de 25ste keer kampioen van Nederland. Nog wel officieus, maar na de wervelende show in Heerenveen kan het niet meer misgaan”, concludeert het Algemeen Dagblad. “Officieel hebben ze nog één puntje nodig, maar in Heerenveen vierde PSV gisteren al een officieus titelfeest. Dat kwam er na een monsterscore. Die bevestigde nog eens de status van de beste ploeg van het land.”

De krant stelt dat de uitslag nog hoger uit had kunnen vallen. “0-13 had ook prima gekund. Over de grond, door de lucht, met schoten van afstand en met uitgespeelde combinaties; PSV gaf een demonstratie weg en degradeerde zijn tegenstander tot figurant in een grote rondo.”

Superieur PSV toont nogmaals dominantie tegen Heerenveen

Ook De Telegraaf zag een superieur PSV in Friesland. “De succesploeg van Peter Bosz walste in het Abe Lenstra stadion over het arme SC Heerenveen heen en boekte de grootste uitzege in de clubhistorie. Het was ronduit indrukwekkend wat PSV op de mat legde in Heerenveen. Het was de snelste 3-0 voorsprong van PSV sinds 1982, toen tegen MVV zo’n marge zelfs in vijf minuten werd bewerkstelligd.”

De Volkskrant stelt dat de 0-8 veel zegt over de dominantie van PSV dit seizoen. “De manier waarop PSV de grootste overwinning van het seizoen boekte en de thuisploeg finaal aan gort speelde, zei alles over de dominantie van de Eindhovenaren in de eredivisie. 31 wedstrijden gespeeld, 27 keer gewonnen. Met attractief en aanvallend voetbal, bovendien.”

Kijk jij graag naar PSV?

  • Ja, spelen leuk voetbal
  • Nee, ik kijk liever naar mijn eigen favoriete club
  • Nee, ik vind het geen leuk voetbal
161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie