Fulham slaat toe in doelpuntrijke clash met Leicester City

Foto: Fulham slaat toe in doelpuntrijke clash met Leicester City

Fulham heeft in een doelpuntrijk duel afgerekend met Leicester City. De Londenaren leken op weg naar een grote uitslag, maar de degradatiekandidaat kwam in de slotfase nog aardig terug.

Liefst acht goals op Craven Cottage

Door de kroning van koning Charles was deze maandag ook nog een nationale feestdag in het Verenigd Koninkrijk, waardoor er ook gevoetbald kon worden. ‘s Middags trapten middenmoter Fulham, met Kenny Tete in de basis, en laagvlieger Leicester af op de historische grond van Craven Cottage. Fulham kon wel weer eens een succesje gebruiken na drie nederlagen op rij tegen topploegen.

De start was overweldigend met Braziliaanse treffers van Willian en oud-PSV’er Carlos Vinícius. Tete deed vlak voor rust een duit in het zakje met een assist op Tom Cairney. De Schotse middenvelder vond ook het net vlak na rust, waardoor de cijfers voor The Foxes steeds pijnlijker werden. Harvey Barnes redde na een uur de eer, en er leek zelfs meer in te zitten. Jamie Vardy mocht even later aanleggen vanaf elf meter, maar de strafschop werd gekeerd door Bernd Leno.

Doelpunten vallen als rijpe appelen

Willian drukte vier minuten later de laatste ambities van Leicester de kop in met een geplaatste schuiver: 4-1. James Maddison versierde vervolgens nog een penalty, die hij zelf vervolgens inschoot. Geklungel in de Fulham-defensie zorgde ervoor dat Barnes zijn twee kon aantekenen met de 5-3. Daar bleef het bij, waardoor de gastheren opgelucht konden ademhalen.

Zij blijven op de tiende plaats staan, terwijl Leicester voorlopig de zestiende plek bezet. Later op de dag komen concurrenten Nottingham Forest, Everton en Southampon nog wel in actie.

Scoreverloop: 1-0 (10′) Willian, 2-0 (18′) Vinícius, 3-0 (44′) T.Cairney, 4-0 (51′) T.Cairney, 4-1 (59′) H.Barnes, 5-1 (70′) Willian, 5-2 (81′) J.Maddison (pen.), 5-3 (89′) H.Barnes

Zie je Leicester degraderen?

  • Ja, eigenlijk wel
  • Nee, dat gaat niet gebeuren
28+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie