Manchester City klaart klus in FA Cup

Foto: Manchester City klaart klus in FA Cup

Manchester City blijft op koers om dit seizoen met meerdere prijzen af te sluiten. De sterrenformatie van Pep Guardiola rekende zaterdagavond in de kwartfinale van de FA Cup af met Newcastle United: 2-0.

Bernardo Silva blinkt uit bij Manchester City

De wedstrijd in het Etihad Stadium begon met één Nederlander aan de aftrap. Waar Nathan Ake bij Manchester City op de bank begon, daar stond Sven Botman bij Newcastle United wel gewoon in de basis. Met de voormalig Ajax-verdediger in de gelederen waren The Magpies niet in staat om de City-sterren af te stoppen.

Bernardo Silva speelde een absolute hoofdrol in deze kwartfinalewedstrijd. De Portugees opende de score dankzij een door Dan Burn van richting veranderd schot. Een ongelukkige rol voor laatstgenoemde, die de treffer uiteindelijk ook nog eens achter zijn naam kreeg. Bij de 2-0 van Silva speelde het hoofd van Botman een soortgelijke rol.

De comfortabele voorsprong van Manchester City kwam niet meer in gevaar. De bezoekers uit Newcastle wisten slechts sporadisch een schot te lossen.

Scoreverloop: 1-0 (13′) D. Burn (eigen doelpunt), 2-0 (31′) B. Silva

Premier League: dreun voor Tottenham

In de Engelse Premier League werd gelijktijdig ook gevoetbald. Tottenham Hotspur hoopte een stap te zetten richting een topvier-klassering, maar verloor kansloos van stadgenoot Fulham: 3-0.

Rodrigo Muniz bracht Fulham vlak voor rust op voorsprong tegen Spurs, dat het moest stellen zonder Micky van de Ven. In de eerste zestien minuten na rust klaarden The Cottagers de klus. Sasa Lukic en opnieuw Muniz zorgden voor de 3-0 eindstand op Craven Cottage.

Scoreverloop: 1-0 (42′) R. Muniz, 2-0 (49′) S. Lukic, 3-0 (61′) R. Muniz

Gaat City de FA Cup winnen?

  • Ja
  • Nee
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie