Van der Sar ook dit jaar niet verkozen tot de Premier League Hall of Fame

Foto: Van der Sar ook dit jaar niet verkozen tot de Premier League Hall of Fame

Edwin van der Sar is bij de nieuwste stemronde niet gekozen voor de Premier League Hall of Fame. De voormalig doelman van Manchester United en Fulham slaagde daar in 2022 ook al niet in. Drie andere spelers kregen wel een plekje tussen de elite van de hoogste Engelse competitie.

Edwin van der Sar hoort nog altijd niet in het elitegezelschap van de Premier League

Tijdens het eerste jaar in de Hall of Fame van de Premier League werd Dennis Bergkamp samen met spelers als David Beckham, Éric Cantona, Steven Gerrard, Roy Keane, Frank Lampard, Alan Shearer en Thierry Henry gekozen. Daarmee is de Arsenal-legende nog altijd de enige Nederlander in het selecte gezelschap. Dat jaar viel Robin van Persie af.

Andy Cole, Ashley Cole en John Terry wél gekozen

In 2022 werd Van der Sar voor het eerst kiesbaar gesteld door de Premier League, net als landgenoten Van Persie en Ruud van Nistelrooij. Zij werden uiteindelijk ook niet gekozen door de fans. Na 2023, waarin geen enkele landgenoot werd genomineerd, was er dit jaar de tweede kans voor Van der Sar. De goalie die met name in Manchester furore maakte in Engeland, legde het echter af tegen Andy Cole, Ashley Cole en John Terry.

Spelers worden pas verkiesbaar als ze aan diverse eisen hebben voldaan tijdens hun loopbaan. Zo moet een speler minimaal 250 duels in de Premier League hebben gespeeld, of via club- en persoonlijke prijzen succes hebben geboekt op het hoogste niveau. In 2023 werden er voor het eerst ook managers toegevoegd aan de HOF, met Sir Alex Ferguson en Arsène Wenger.

Hoort Van der Sar in de HOF?

  • Zeker wel
  • Nee, net niet
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie