Officieel: Labyad ruilt FC Utrecht in voor Chinees avontuur

Foto: Officieel: Labyad ruilt FC Utrecht in voor Chinees avontuur

FC Utrecht ziet Zakaria Labyad vertrekken naar het Chinese Yunnan Yukun FC. De transfer van de aanvaller naar China zat al langer in de pijplijn, maar de Domstedelingen hebben de transfer nu officieel kenbaar gemaakt. De dertigjarige Labyad kon bij Utrecht niet meer op veel speeltijd rekenen.

Overbodige Labyad ruilt FC Utrecht in voor Chinees avontuur

In januari 2017 kwam Labyad voor het eerst terecht bij Utrecht, nadat hij in betaalde voetbal wist door te breken voor PSV. Vanuit Eindhoven vertrok de aanvaller naar Sporting Portugal, waarna nog avonturen volgende bij Vitesse en Fulham FC. Bij Utrecht wist de aanvaller zijn goede spel weer te vinden en dat leverde Labyad een transfer naar Ajax op. Voor de Amsterdammers kwam Labyad vier seizoen uit om vervolgens weer transfervrij terug te keren bij Utrecht. Tijdens zijn tweede periode in Utrecht kwam Labyad tot 18 officiële duels, waarin hij tot 1 goal en 1 assist kwam.

Technisch directeur Jordy Zuidam stelt in een reactie op de clubsite van Utrecht dat een vertrek de beste oplossing is voor beide partijen. “Zakaria moest de voorbije periode genoegen nemen met een rol als reservespeler, terwijl hij na een intensief revalidatietraject niets liever wilde dan wedstrijden spelen en daarin belangrijk zijn voor zijn team. Nu deed zich voor hem de kans voor zijn loopbaan te vervolgen in China en gaf Zakaria bij ons aan voor dit avontuur te willen gaan. Wij gunnen hem de overstap en willen Zakaria bedanken voor zijn geleverde bijdrage. We wensen hem heel veel succes in het vervolg van zijn carrière.”

Begrijpelijk dat Utrecht Labyad heeft laten gaan?

  • Ja, logische keuze
  • Nee, had meer kansen moeten krijgen
56+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie