James Maddison

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over James Maddison

James Maddison is een Engelse middenvelder. In 2023 maakte de international van Engeland de overstap van Leicester City naar Tottenham Hotspur.

  • Maddison speelt momenteel voor Tottenham Hotspur
  • De middenvelder speelde eerder voor Coventry City, Norwich City en Leicester City
  • In 2021 won hij de FA Cup met Leicester
  • Maddison debuteerde in 2019 voor Engeland

Clubcarrière

Maddison werd op 23 november 1996 geboren in het Engelse Coventry. In zijn geboorteplaats begon de middenvelder zijn carrière bij het bescheiden Wyken Boys FC, waar hij in 2004 een kans afdwong in de jeugdopleiding van Coventry City. Bij The Sky Blues doorliep de Engelsman het volledige traject.

Op 13 augustus 2014 maakte Maddison zijn professionele debuut in de League Cup-wedstrijd tegen Cardiff City (1-2 nederlaag). De middenvelder bleef tot de zomer van 2016 actief voor de club uit zijn geboorteplaats, waar hij in totaal 42 wedstrijden speelde (vijf doelpunten). De overstap naar Norwich City kwam in februari 2016 al rond, maar Maddison mocht op huurbasis het seizoen afronden op vertrouwde grond.

Norwich City

Maddison werd in de eerste helft van het seizoen 2016-2017 uitgeleend aan het Schotse Aberdeen. Na zeventien optredens (twee doelpunten) bij The Dons zat hij de rest van het seizoen vooral op de reservebank bij Norwich City, maar in het daaropvolgende jaar werd hij een vaste basisspeler op Carrow Road. Maddison speelde in het seizoen 2017-2018 maar liefst 49 officiële wedstrijden voor de club uit het Championship (vijftien doelpunten, elf assists).

Leicester City

In de zomer van 2018 maakte Maddison voor 25 miljoen euro de overstap van Norwich City naar Leicester City. In het shirt van The Foxes is de middenvelder uitgegroeid tot een van de smaakmakers. In 2021 had Maddison een aandeel in het winnen van de FA Cup en de Community Shield, ten koste van respectievelijk Chelsea en Manchester City (allebei 1-0).

Maddison noteerde tot en met het seizoen 2022-2023 fabelachtige statistieken: 203 wedstrijden, 55 doelpunten en 41 assists. De Engelsman kon met zijn klasse echter niet voorkomen dat Leicester City in 2023 uit de Premier League degradeerde. Een transfer kon niet uitblijven en dus tekende hij eind juni een contract bij Tottenham Hotspur. Naar verluidt kwamen beide clubs een transfersom voor circa 46 miljoen euro overeen.

Tottenham Hotspur

Op 13 augustus 2023 debuteerde Maddison voor Tottenham Hotspur. Op bezoek bij Brentford (2-2) eiste hij meteen twee assists op.


Interlandcarrière

Maddison debuteerde op 14 november 2019 als A-international van Engeland. De voormalig jeugdinternational mocht in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro (7-0 zege) in de tweede helft invallen voor Alex Oxlade-Chamberlain. Ondanks zijn aanwezigheid in Qatar ter gelegenheid van het WK speelde hij zijn tweede interland pas in maart 2023.

Laatste update: 24 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie