Tottenham is koploper na flaters Bassey

Tottenham Hotspur blijft ondanks het zomerse vertrek van Harry Kane uitmuntend presteren. De 2-0 overwinning op Fulham bracht de manschappen van manager Ange Postecoglou maandagavond weer aan kop in de Engelse Premier League.

Son en Maddison treffen doel

Postecoglou zag Spurs uitstekend aan de wedstrijd beginnen. Al in de tweede minuut had Heung-Min Son zijn team op voorsprong kunnen schieten, maar Bernd Leno onderscheidde zich middels een fraaie redding. Aan de andere kant slaagde ook collega-doelman Guglielmo Vicario erin om zich te bewijzen door een kopbal van João Palhinha onschadelijk te maken.

Richarlison was in de eerste helft betrokken bij een aantal kansrijke momenten. De Braziliaan zorgde zelf bijna voor de openingstreffer, maar had de pech dat zijn uithaal net naast het vijandelijke doel vloog. Uiteindelijk was hij alsnog betrokken bij de 1-0 van Tottrnham. Richarlison bediende Son en ditmaal wist de Zuid-Koreaan wel doeltreffend af te ronden.

Binnen tien minuten na rust liep Tottenham weg van Fulham. Voormalig Ajax-verdediger Calvin Bassey verslikte zich niet voor het eerst deze avond, waarna uiteindelijk James Maddison de eer werd gegund om de score te verdubbelen. De Nigeriaan ging even later wéér in de fout, maar ditmaal zonder gevolgen.

Scoreverloop: 1-0 (36′) S. Heung-Min, 2-0 (54′) J. Maddison