Leicester City schiet PSV-droom aan gort

Het is PSV donderdagavond niet gelukt om de halve finales van de Conference League te bereiken. De Eindhovenaren verloren in eigen stadion met 1-2 van Leicester City, nadat de heenwedstrijd in 0-0 was geëindigd.

PSV en Leicester maakten er een boeiende openingsfase van. De Eindhovense club kreeg een aantal mogelijkheden om de score te openen na goed voorbereidend werk van Philipp Max, maar zowel Eran Zahavi als Mario Götze wist doelman Kasper Schmeichel niet te passeren. De Deense sluitpost van Leicester City hield ook de nul na een uithaal van Mauro Júnior in de korte hoek.

Leicester stelde daar een aantal kansrijke momenten tegenover. De Premier League-club kreeg dé kans om de score te openen, maar Kelechi Iheanacho schoof de bal voorlangs toen hij één-op-één met Yvon Mvogo werd gezet. Eerder in de wedstrijd ontsnapte diezelfde PSV-doelman na een vrije trap, waar Johnny Evans bijna via Wesley Fofana doel wist te treffen.

Voorsprong voor PSV

In de 27ste minuut viel het eerste doelpunt van de avond. Na balverlies van Youri Tielemans werd Eran Zavahi bereikt door Mario Götze en de Israëlische spits werkte de bal fraai langs Schmeichel: 1-0. Leicester kreeg nog wel een enorme kans op de gelijkmaker, maar Jordan Teze schoot Mvogo te hulp door een van richting veranderd schot van James Maddison van de lijn te halen.

In de tweede helft ontstonden er kansen voor beide elftallen. PSV kreeg de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar schoten van Cody Gakpo en Joey Veerman bleken niet accuraat genoeg om Schmeichel te kloppen. De beste kansen kwamen op naam van Eran Zahavi en Ibrahim Sangaré, maar beide PSV’ers werkten de bal in kansrijke positie over het vijandelijke doel heen.

Leicester maakt gelijk

Ondanks de kansen voor PSV bleef Leicester City de druk opvoeren. Dat leidde tot dé kans voor Patson Daka, maar de doorgebroken aanvaller werkte de bal naast het doel van de Eindhovenaren. Het bleek uitstel van executie. In de 77ste minuut kreeg invaller Ayoze Perez de bal bij James Maddison, die de bal hard en hoog achter doelman Mvogo werkte: 1-1.

Leicester City was in het slotkwartier ook de betere ploeg in het Philips Stadion. In de 88ste minuut werd dat beloond in de vorm van de 1-2. Mvogo wist een eerste inzet van de Engelsen nog te pareren, maar had geen schijn van kans op de rebound van Ricardo Pereira. Daar bleef het ondanks vijf minuten blessuretijd ook bij.

Scoreverloop: 0-1 (27′) Eran Zahavi, 1-1 (77′) James Maddison, 1-2 (88′) Ricardo Pereira