Maddison tekent bij Spurs en moet voor creativiteit zorgen

Foto: Maddison tekent bij Spurs en moet voor creativiteit zorgen

James Maddison vervolgt zijn carrière bij Tottenham Hotspur. Spurs neemt de 26-jarige middenvelder over van het gedegradeerde Leicester City. Via de officiële clubkanalen werd de komst van de Engels international woensdagavond bevestigd.

Maddison komt over van degradant Leicester City

Maddison werd in zijn tijd bij Leicester al langer gelinkt aan een stap hogerop in de Premier League. Tot een move kwam het elke keer niet, na de degradatie van The Foxes kon de transfer niet meer uitblijven. De keuze viel op Tottenham, dat naar verluidt ruim 46 miljoen betaald voor de regisseur. Maddison wordt vooral geprezen vanwege zijn traptechniek en het creëren van kansen voor aanvallers. In 203 officiële duels voor Leicester kwam Madders tot 55 treffers en 41 assists.

Uitgegroeid tot international

Maddison streek in 2018 neer in Leicester, dat twee jaar eerder zeer verrassend landskampioen werd. De middenvelder pakte echter ook zilverwaar met de club. Zo won hij in 2021 de FA Cup, om in het seizoen erop direct de Community Shield te veroveren. Na zijn debuut in 2019 de Engelse nationale ploeg, verdween hij een paar jaar uit beeld bij bondscoach Gareth Southgate. Recent speelde hij twee interlands voor de kwalificatiereeks voor het EK 2024.

Tottenham was op zijn beurt hard op zoek naar een creatieve middenvelder. Afgelopen seizoen eindigden de Londenaren teleurstellend als achtste in de Premier League, waardoor het Europees voetbal misliep. De nieuwe manager Ange Postecoglou moet voor attractiviteit en resultaten zorgen bij Spurs. Maddison lijkt de aangewezen man om topschutter Harry Kane te voeden, al wordt de spits momenteel gelinkt aan een transfer naar Bayern München.

De ideale man voor het middenveld van Spurs?

  • 100%
  • Ik wacht nog even af…
46+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie