Teleurgestelde Maddison niet mee naar EK: “Dacht dat er ruimte voor mij zou zijn”

Foto: Teleurgestelde Maddison niet mee naar EK: “Dacht dat er ruimte voor mij zou zijn”

James Maddison is teleurgesteld dat hij bij de Engelse ploeg is afgevallen voor het EK. Na de laatste schifting was er ook geen plek voor Liverpool-middenvelder Curtis Jones.

James Maddison en Curtis Jones zijn afgevallen voor de Engelse EK-selectie

Donderdag reageerde de spelverdeler van Tottenham Hotspur op X na het slechte nieuws. “Verslagen is niet helemaal toereikend. Ik heb goed getraind en de hele week hard gewerkt, maar als ik eerlijk ben tegen mezelf, was mijn vorm bij Spurs toen ik terugkwam van een blessure in de tweede helft van het seizoen waarschijnlijk niet op het niveau dat ik nodig had, waardoor Gareth een beslissing moest nemen.”

Steunpilaar geweest

Bondscoach Gareth Southgate besloot geen beroep te doen op Maddison. “Ik dacht nog steeds dat er ruimte voor mij zou zijn in een 26-koppige selectie, omdat ik het gevoel heb dat ik iets anders breng en een steunpilaar ben geweest in deze hele kwalificatiecampagne voor Euro 2024 in Duitsland, maar de manager heeft de beslissing genomen en dat moet ik respecteren. Ik kom terug, daar twijfel ik niet aan. Ik wens de jongens alle geluk van de wereld in Duitsland, een ongelofelijke groep en jongens die ik letterlijk tot mijn beste vrienden reken. Ik hoop echt dat Engeland het EK wint.”

De 27-jarige ploeggenoot van Micky van de Ven blijft zo voorlopig op zeven interland staan. Vorige zomer maakte hij voor ruim 46 miljoen euro de transfer van Leicester City naar Spurs. In 28 Premier League-duels kwam hij tot vier doelpunten en negen assists.

Terechte keuze?

  • Ja, hij was in matige vorm
  • Nee, hij kan altijd van waarde zijn
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie