Doemscenario boven hoofd van Leicester City

Foto: Doemscenario boven hoofd van Leicester City

De Premier League gaat een zaak aanspannen naar Leicester City. De Engelse club zou de Profitable and Sustainability Rules (PSR) hebben overtreden en moet vrezen voor een straf.

Premier League wil onderzoek naar Leicester City

Afgelopen seizoen degradeerde Leicester City naar de Championship. Hoewel het hoogstwaarschijnlijk na een jaar alweer terugkeert naar de Premier League, is het achter de schermen behoorlijk onrustig. De Premier League beschuldigt de vereniging namelijk van het overtreden van regels.

Het zou gaan om de jaarrekening die niet op orde was. De organisatie heeft daarom aan een onafhankelijke commissie gevraagd om een onderzoek in te stellen en zo de onderste steen boven te krijgen. Nottingham Forest kreeg onlangs 4 punten aftrek voor de boekhouding.

Vraag naar passende oplossing voor probleem

Zover komt het naar verluidt voor Leicester City niet, zo stelt Sky Sports. De Premier League is weldegelijk bevoegd om de club in de Championship eenzelfde straf op te leggen, maar lijkt hier niet voor te kiezen. Wel kunnen er andere maatregelen volgen om Leicester City alsnog op de vingers te tikken.

Leicester City meldt op de website dat het op zoek wil gaan naar de juiste oplossing voor eventuele aanklachten: “We zullen blijven vechten voor het recht van alle clubs om hun ambities na te streven, vooral wanneer deze redelijk en eerlijk tot stand zijn gekomen door aanhoudende sportieve prestaties.”

Verdient Leicester City ook puntenaftrek?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
123+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie