PSV-bankzitter spreekt klare taal over Schmidt

Foto: PSV-bankzitter spreekt klare taal over Schmidt

Normaliter zijn spelers die amper aan bod komen niet al te positief over hun eigen coach, maar voor Carlos Vinícius van PSV geldt dat allerminst. De Braziliaan steekt uitgebreid de loftrompet uit voor de Duitser, die na dit seizoen vrijwel zeker aan de slag gaat bij SL Benfica.

Vinícius kwam zelf afgelopen zomer nog over van datzelfde Benfica. Mede door zijn verleden bij Tottenham Hotspur waren de verwachtingen hooggespannen, maar tot dusver weet hij dat nog niet echt in te lossen. “Ik was tot januari niet helemaal fit”, legt de spits uit aan het Eindhovens Dagblad. “In januari heb ik gekozen voor een reset en enkele weken rust. De dokters en de trainer dachten ook dat dat nodig was en hebben het goed gezien. Daarna heb ik mijn ritme nog niet gevonden, terwijl ik dat wel nodig heb om mijn beste niveau te laten zien.”

“Ik ben iemand die altijd in het belang van het team probeert te handelen”, vervolgt de hardwerkende targetman. “Misschien moet ik soms egoïstischer zijn en vaker denken hoe ik zou kunnen scoren, maar het is ook als spits belangrijk om het team altijd voorop te stellen. Als iemand anders in kansrijke positie staat, zal ik alles in het werk stellen om de bal bij hem te bezorgen. Dat geeft me een minstens zo goed gevoel als zelf scoren. Ik heb nog niet de mogelijkheid gehad om het beste van mezelf te laten zien. Er zit namelijk veel meer in en de trainer denkt dat ook.”

Schmidt en Van Nistelrooy

“Roger Schmidt? Hij is in alles top”, gaat Vinícius verder. “Tactisch, technisch en ook als mens kan ik me nauwelijks een betere trainer wensen. Hij is buitengewoon begaan met zijn spelers en kan wedstrijden lezen. Ja, PSV heeft echt een topcoach.”

Bij PSV wordt oud-topspits Ruud van Nistelrooy de opvolger van Schmidt. “Hij is een bijzondere sportman voor mij, een absolute topvoetballer. Vroeger speelde ik op de Playstation altijd met hem in de ploeg, ook door zijn uitstraling. Afgelopen zomer mocht ik hem voor het eerst ontmoeten en wreef ik een keer over zijn benen. Daarna heb ik hetzelfde bij de mijne gedaan. Ik zei tegen hem dat ik zo zijn doelpunten over wil nemen.”

Wint PSV zaterdag van FC Twente? Odd 1.72!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Vinicius is een goede spits voor PSV

  • Eens
  • Oneens
212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie