Nelson veranderde in mentaliteit door periode bij Feyenoord

Foto: Nelson veranderde in mentaliteit door periode bij Feyenoord

Reiss Nelson heeft vorig seizoen bij Feyenoord belangrijke lessen geleerd. De Arsenal-aanvaller wist vooral op mentaal vlak stappen te maken, waar hij de rest van zijn carrière van wil profiteren. Daarnaast hoopt hij op een belangrijke rol in de titelstrijd van The Gunners.

De 23-jarige Londenaar kon op huurbasis in Rotterdam eindelijk weer een seizoen met veel speelminuten draaien. Onder Arne Slot kwam Reiss 32 officiële duels in actie. Toen hij terugkeerde bij Arsenal, zag manager Mikel Arteta een positieve verandering in het gedrag van de vleugelflitser. “Hij zei in de voorbereiding op dit seizoen dat hij een erg goede verandering zag in mijn mentaliteit en hoe ik zaken benader”, zei Nelson tegenover The Athletic.

De Engelsman maakt zo aanspraak op een serieuze kans bij Arsenal. “Mikel zei dat het nooit aan mijn talent gelegen heeft, maar dat hij wel het idee had dat ik soms niet besefte wat voor kansen voor mij lonkten”, legt Nelson uit. ‘Dat is iets dat ik heb moeten leren bij Feyenoord. Hij wilde dat ik daar op voort zou borduren bij Arsenal.”

Nelson komt net terug van een dijbeenblessure. Voor zijn absentie was hij plots belangrijk voor de koploper: eind oktober schitterde hij in de thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest (5-0), waarin hij twee keer het net vond en een assist gaf. Dat smaakt naar meer, zeker als straks de cruciale fase van het seizoen wacht.

Band met Arteta

Nelson kent Arteta al sinds hij twaalf jaar was. In de Arsenal-opleiding kreeg de aanvaller al coaching van de Spanjaard, die toen in de eindfase van zijn spelersloopbaan al bezig was met het halen van zijn trainersdiploma. “Toen viel hij al op. Er waren meer spelers die training gaven in de jeugdopleiding, maar zij waren niet zo bezeten als hij. Mikel hielp me onder meer bij oefeningen waar ik een verdediger op moest zoeken. Hij gaf me dan tips over kleine zaken, bijvoorbeeld over hoe ik mijn bovenlichaam het beste kon bewegen in de buurt van een verdediger”, besloot Nelson.

Kan Nelson een belangrijke speler voor Arsenal worden?

  • Ja, heeft de kwaliteiten
  • Nee, komt net wat tekort
97+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie