‘Heldenrol dankzij Feyenoord’

Foto: ‘Heldenrol dankzij Feyenoord’

Reiss Nelson vervulde op zondag een soort heldenrol in de wedstrijd tussen Arsenal en Nottingham Forest. Hij kwam in de lijnen voor de geblesseerde Bukayo Saka en scoorde twee keer in korte tijd. Uiteindelijk werd het overigens 5-0 voor The Gunners.

Na een kwartiertje spelen kreeg de hierboven genoemde Saka een tik, waarna trainer Mikel Arteta de voormalige Feyenoord-huurling de dug-out uit stuurde. Op de clubsite blikt Nelson terug op dat moment: “Toen ik moest warmlopen, dacht ik: misschien moet ik zo meteen weer gaan zitten. Maar hij zei op een gegeven moment: oké, je kan nog wat langer blijven lopen. Ik bleef warmlopen, ging weer zitten, stond weer op, als een jojo.”

“Uiteindelijk zei hij: Reiss, je gaat invallen. Ik dacht: oh, wauw. Ik wist dat dit mijn moment was en dat ik mijn kans moest pakken. Ik ben blij dat ik het team kon helpen”, aldus de aanvaller, die dus twee keer scoorde. “Dat was geweldig. Het voelde alsof ik FIFA speelde.”

Vóór vandaag had hij nog maar één doelpuntje gemaakt voor Arsenal, in een leeg Emirates Stadium… “Het geluid… Ja, ik heb hier lang op gewacht. Ik ben verhuurd en soms krijg je het gevoel dat de kans niet gaat komen. Maar ik geloof in God, ik geloof in mezelf en ik geloof in de ploeg. Ik was er klaar voor als de kans zou komen.”

Volwassener dankzij Feyenoord

Volgens Arteta is Nelson een stuk volwassener geworden, mede in De Kuip dus: “Niet alleen ik, maar alle stafleden en al zijn ploeggenoten zijn enorm blij voor hem. Hij is een jongen die zich echt aan het ontwikkelen is, die echt volwassen wordt. Hij laat iedere dag zien hoe gedreven hij is. Hij kreeg vandaag een kans en heeft het erg goed gedaan, want hij heeft ons geholpen om de wedstrijd te winnen.”

Op welke vlakken heeft de aanvaller zich dan ontwikkeld? “Zijn volwassenheid, hoezeer hij is gefocust op het voetbal, de manier waarop hij spreekt, hoe hij reflecteert, hoe hij respect opbrengt voor beslissingen, hoe hij iedereen op de proef stelt. Het is een genot om met hem te werken. We hopen allemaal dat hij het goed doet. Wat hij vandaag presteerde, heeft hij ook echt verdiend.”

Mede dankzij Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
473+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:29
10+
‘Potter voornaamste Ajax-kandidaat’: “Maar…”
14:14
32+
Vitesse deelt paar uur na start gigantische tussenstand van crowdfundingsactie
13:58
42+
‘Daley Blind-drama voor Oranje’
13:43
63+
Been doet boekje open over ‘aanstaande PSV-transfer’
13:28
127+
‘Allerslechtste’ Vandaag Inside-gast met grond gelijkgemaakt
13:13
25+
Feyenoord zwaait opvolger Hulshoff uit: “Wensen hem veel succes”
12:55
392+
‘Giménez heeft nieuwe club beet’
12:44
59+
Derksen en Van der Gijp lachen Feyenoord-optie weg: “Die nemen ze niet!”
12:29
6250+
‘Feyenoord-vertrek voor Justin Bijlow’
12:17
27+
Wéér afwijzing voor Bayern München
12:00
377+
Ajax haalt met Graham Potter échte Van Gaal-trainer binnen
11:50
631+
‘Ajax-duo na één seizoen al op weg naar West Ham-uitgang’
11:40
76+
Zoek niet verder: “Dick Schreuder is de perfecte fit voor Feyenoord”
11:40
534+
‘Groot nieuws over toekomst Ten Hag’
11:38
100+
ESPN-analisten sceptisch over Slot-beslissing: ‘Cru en raar’
11:10
271+
Openda en Bony steunen noodlijdend Vitesse met donaties
10:50
39+
‘Nederlands Serie A-duo staat voor droomtransfer’
10:30
183+
Sneijder over PSV-parel: ‘Lopen te hard van stapel’
10:15
126+
Daley Blind deelt ambitieuze pensioenplannen
09:45
23+
‘Turkse interesse voor ervaren United-middenvelder’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie